kvinners hormoner og oral helse

Oral Health Trends

Kvinner kan være mer utsatt for oral helseproblemer på grunn av de unike hormonelle endringene de opplever. Hormoner påvirker ikke bare blodtilførselen til tannkjøttet, men også kroppens respons til toksiner (gift) som følge av plakk. Som et resultat av disse endringene, kvinner er mer utsatt for utvikling av periodontal sykdom ved visse trinn i deres liv, så vel som til andre orale helseproblemer.

Det er fem situasjoner i en kvinners liv der hormon svingninger gjør dem mer utsatt for oral helseproblemer – i puberteten, på enkelte punkter i den månedlige menstruasjonssyklusen, når du bruker p-piller, i løpet av svangerskapet, og i overgangsalderen.

Pubertet

Økningen i produksjonen av de kvinnelige hormonene østrogen og progesteron som oppstår i puberteten kan øke blodtilførselen til tannkjøttet og endre måten tannkjøttet reagerer på irritanter i plakk, forårsaker tannkjøttet blir rødt, øm, hoven, og mer sannsynlig å blø under tannpuss og bruk av tanntråd.

Den månedlige menstruasjonssyklus

På grunn av de hormonelle forandringer (spesielt økningen i progesteron) som forekommer i løpet av menstruasjonssyklusen, noen kvinner opplever muntlige endringer som kan omfatte lyse røde hovent tannkjøtt, hovne spyttkjertler, utvikling av canker sår eller blødende tannkjøtt. Menstruasjon gingivitt oppstår vanligvis en dag eller to før starten av perioden og klarner opp kort tid etter at perioden har startet.

Bruk av p-piller

Kvinner som tar visse p-piller som inneholder progesteron, noe som øker nivået av at hormonet i kroppen, kan oppleve betent tannkjøtt vev på grunn av kroppens overdrevet reaksjon på giftstoffer produsert fra plakk. Fortell tannlegen din om du tar en p-pille.

Svangerskap

Hormonnivåene endres betydelig i løpet av svangerskapet. Et forhøyet nivå av progesteron, spesielt, kan føre til tannkjøttsykdommer som helst under den nest åttende måned av svangerskapet – en tilstand som kalles graviditet gingivitt. Din tannlege kan anbefale hyppigere profesjonelle rengjøringer i løpet av andre eller tidlig tredje trimester for å redusere sjansen for å utvikle gingivitt. Fortell tannlegen din om du er gravid.

Du \ ‘ll finne tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på tannhelse.

Du er for øyeblikket

Kun 18,5% av mange mennesker i verden floss aldri. Du går glipp av en enkel måte å gjøre en stor forskjell i helsen til munnen. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Floss fjerner mat fanget mellom tennene og fjerner filmen av bakterier som danner det før det blir til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Prøv å bruke tanntråd bare en tann for å komme i gang.

Du er en av 31% av mange mennesker i verden som ikke floss daglig. Du går glipp av en enkel måte å gjøre en stor forskjell i helsen til munnen. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Målet for 3 dager!

Du er en av 31% av mange mennesker i verden som ikke floss daglig, men du er godt på vei til å gjøre en positiv innvirkning på tennene og tannkjøttet. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Målet for alle 7 dager!

Kun 50,5% av mange mennesker i verden tanntråd daglig, og bra for deg at du er en av dem! Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Gratulerer med god oral helse vane!

Du finner tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på tannhelse.

KILDER

Dental Association, Healthy People 2010