Kvinnens helse: tester, screening, kosthold og helse tips

Kvinners helse trender

“Når vi blir eldre, er det viktig å ta hensyn til kognitiv funksjon og prøver å holde mentalt og stimulert”, sier JoAnn Manson, MD, sjef for delingen av forebyggende medisin ved Bostons Brigham and Women Hospital. Det betyr å holde hjernen opptatt. Les, gjør kryssord, sosialisere, prøve nye hobbyer, legger ut på nye eventyr. (Kanskje det er endelig tid for å lære fransk!)

65, kan du tenke det tyngste ting du bør løfte er fjernkontrollen. Ikke sant! Vi uunngåelig tape benmasse og fleksibilitet med alderen. Men regelmessig styrketrening og kardiovaskulær trening (med godkjenning fra legen din, selvsagt) kan holde deg på tå hev, hindre musklene fra atrophying, og hjelpe deg å unngå fall og andre ulykker.

Hvis du har prøvd i årevis å sparke en usunn vane som røyking eller drikke til overmål, ikke finne at skaden er allerede gjort. Den har – men du kan reparere eller redusere noe av det hvis du avslutter nå. Studier har funnet at folk som slutter å røyke ved 65 år legge nesten to år til livet, kutte hjertesykdom og lungekreft risiko.

Sørg for å få din bentetthet screening test gjort på 65 år (tidligere hvis du er høy risiko for osteopeni og osteoporose). Du vil sannsynligvis høre mye om influensa skudd, men ikke glem lungebetennelse skudd, som du bør få på 65, og en shingles vaksine. Eller hvis du har hatt helvetesild, kan det bidra til å forhindre en annen bout av den smertefulle tilstanden. Mammografi bør være et årlig ritual for de fleste kvinner over 60, og du kan være grunn for en annen koloskopi – det er en (minst) hvert 10. år. Husk også pap, bekken og bryst eksamener.