karsykdommer – åreknuter, blodpropp, og mer

Smertebehandling Trender

Raynauds fenomen består av spasmer av de små arteriene i fingrene og noen ganger tær, forårsaket av eksponering for kulde eller stress. Visse yrkesmessig eksponering bringe på Raynauds. Episodene produsere en midlertidig mangel på blodtilførsel til området, slik at huden til å se hvit eller blåaktig og føler deg kald eller nummen. I noen tilfeller kan symptomene på Raynauds være relatert til underliggende sykdommer som lupus, reumatoid artritt, skleroderma og.

Buerger sykdom rammer oftest de små og mellomstore arterier og vener. Selv om årsaken ikke er kjent, er det en sterk sammenheng med bruk av tobakk eller eksponering. Arteriene i armer og ben blir smalere eller blokkert, forårsaker manglende blodtilførsel (ischemi) til fingre, hender, tær og føtter. Smerten oppstår i armer, hender og oftere, ben og føtter, selv når i ro. Med alvorlige blokkeringer, kan vevet dø (koldbrann), krever amputasjon av fingre og tær.

Overfladiske vener betennelse og symptomer på Raynauds forekommer ofte hos personer med Buerger sykdom.

Årer er fleksible, hule rør med klaffene inni kalt ventiler. Når musklene kontrakt, ventilene åpne og blod beveger seg gjennom venene. Når musklene slappe av, ventilene tett, holde blodet flyter i en retning gjennom venene.

Hvis ventilene inni blodårene blir skadet, kan ventilene ikke lukkes helt. Dette tillater blodet å strømme i begge retninger. Når musklene slappe av, vil ventilene inne i skadet blodåre (e) ikke være i stand til å holde blodet. Dette kan føre til sammenslåing av blod eller hevelse i venene. Årer bule og vises som tau under huden. Blodet begynner å bevege seg saktere gjennom venene, kan det holde seg til sidene av fartøyet vegger og blodpropper kan dannes.

Perifer vaskulær sykdom (PVD) eller perifer arteriell sykdom (PAD) er noen ganger kalt “dårlig sirkulasjon.” Det refererer vanligvis til innsnevring av arteriene i beina, forårsaker mindre blodtilførselen til musklene. PAD kan også påvirke armer, mage og nakke. Det er forårsaket av aterosklerose i arteriene (kolesterol plakk forårsaker herding og innsnevring av arterien) på grunn av høyt kolesterol, diabetes, røyking, høyt blodtrykk, inaktivitet og fedme. Det vanligste symptomet på PAD av beina er claudicatio, som er smerte som oppstår mens du går og lettet med hvile. Du kan også føle kramper eller en tretthet i beinet eller hoftemusklene mens du går.