jomfrudom tapt, erfaringer

 arkiver innhold etter 2 år for å sikre våre lesere kan lett finne den mest betimelig innhold; For å finne den mest oppdaterte informasjonen, vennligst skriv emnet du er interessert i vår søkeboks.

Å miste jomfrudommen er et av de mest dyptgripende opplevelser av å vokse opp. Selv om det blir mye lek i bøker og filmer, er det sjelden vært gjenstand for alvorlige studie.

Med to raske karrierer, en pjokk og en annen baby på vei, Meghan og Jeremy Wilker har latt sitt ekteskap falle til bunnen av sin liste over gjøremål. Kan Redbook Kjærlighet Network ekspert Jane Greer, Ph.D., hjelpe dem å endelig få tid til hverandre; Meghan og Jeremy Wilker er begge på toppen av sin karriere spill. Meghan, 32, driver et selskap som konstruerer nettsider, og Jeremy, 38, nylig lansert to selskaper: en selger fine-art fotoutskrifter på nettet, den andre er et digitalt bilde …

Laura M. Carpenter, PhD, intervjuet 33 kvinner og 28 menn, i alderen 18 til 35, om å miste jomfrudommen. Den overveiende heterofile gruppen også inkludert homofile, lesbiske, bifile, jomfruer, og gjenfødte jomfruer. De representerte ulike raser og etniske grupper, sosiale klassebakgrunn og religiøse tradisjoner. Fem fortsatt var jomfruer. Fra hennes forskning kom boken, Virginity tapt: Et intimt portrett av første seksuelle erfaringer, der hun beskriver et rammeverk for å forstå hva jomfrudom tap betyr for folk.

En gruppe som ikke er representert i snekkerens intervjuer er unge mennesker som tar jomfru løfter. De er gjenstand for en studie finansiert av National Institute of Child Health and Human Development (NICHD) av seksuell aktivitet blant tenåringer som er pantsatt for avholdenhet før ekteskapet sammenlignet med tenåringer som ikke hadde tatt et slikt løfte.

Mens det har vært tradisjonelt holdt at jomfrudom tap skjedde med første gangs vaginal sex, betyr at definisjonen ikke nødvendigvis for homofile og lesbiske, heller ikke for noen heterofile. Carpenter hørt ulike personlige definisjoner fra folk hun intervjuet. Noen mente første orgasme eller første oral eller anal sex for å være jomfru tap. En lesbisk som aldri hadde sex med en mann kan vurdere seg selv en jomfru. Så er det kategorien “born-again” eller “sekundær” jomfruer – folk som mistet sin jomfrudom, men senere lover å være sølibat før ekteskap.

Uavhengig av hvordan de definert den opplevelsen, sier Carpenter sin betydning og påvirkning kommer fra som en av tre metaforer de knyttet til opplevelsen: som en gave, som et stigma, eller som en overgangsrite.