hvorfor kan jeg ikke bæsj? forstoppelse årsaker og hva du skal gjøre om det

Kan ikke gå? Du er ikke alene. Over 42 millioner mange mennesker i verden har avføring mindre enn tre ganger i uken. Eller hvis de gjør akterdekk, er utgangs hard, liten, og smertefullt å produsere. I et ord, de er forstoppet.

Er det på tide å fiber opp?

Flytte tarmer tar regelmessig kostfiber – mye av det. Vi snakker om tre til fem kopper frukt og grønnsaker hver dag. Gå lett på kjøtt og meieriprodukter og laste opp på råvarer. Hopp rask og ferdigmat. De kan være rask og enkel, men de er nesten alltid lav i fiber.

Har kostholdet mitt måle opp?

Sørg for at du får alle de næringsstoffene du trenger. Du kan bli sperret opp fordi det ikke er nok vitamin B12 i kosten. I tillegg til problemer på badet, kan en mangel på det også gjøre deg trøtt, svak og nervøs. Hvis du er en veganer eller vegetarianer, kan dette være problemet – det finnes bare i animalske matvarer (eller B12-beriket mat). Eldre voksne kan også ha problemer med å få nok B12. Selv om ingen av disse gjelder for deg, kan noen medisiner gjøre det vanskelig for kroppen å behandle og absorbere B12. Du kan få mer med befestede frokostblanding eller et supplement, men snakk med legen din først.

Hvor er mine væskenivåer?

For å flytte avføring gjennom tarmen, må du drikke opp! Hvis du ikke drikker nok vann, kan du bli sikkerhetskopiert.

Er jeg aktiv?

Det er så enkelt som dette: Flytte kroppen bidrar til å flytte tarmer. For mye tid sittende kan føre til problemer på tronen.

Er jeg stresset?

Når stresset respons systemer hjernens bli snudd på, fører det endringer i kroppen din. Mage-systemet er spesielt følsomme for stress, og forstoppelse kan være en reaksjon.

Enten det er forretninger eller fornøyelse, er reisestressende. Når faste rutiner, særlig matvaner, blir forstyrret, kan dine bad vaner få off-plan også.

8 Digestive Health Supplements