Hva viser søvnstudier?

Søvn studier tillater leger å se på søvnmønster og merk søvn-relaterte problemer som pasienter ikke vet om eller kan ikke beskrive under rutinemessig kontor besøk. Søvn studier er nødvendig for å diagnostisere visse søvnforstyrrelser, så som søvnapné og narkolepsi.

Søvn studere resultatene kan inneholde informasjon om søvn og telefontider, søvnstadier, unormal pust, mengden av oksygen i blodet, og enhver bevegelse under søvn.

Legen vil bruke søvn studieresultater og din medisinske historie for å stille en diagnose og lage en behandlingsplan.

Resultater fra en polysomnogram

Polysomnogram (PSG) Resultatene brukes til å diagnostisere

Resultater fra en Multiple Sleep Latency Test

Hvis du har søvnapné, legen din kan også bruke en PSG for å finne den riktige innstillingen for deg på en CPAP (kontinuerlig positivt luftveistrykk) maskin.

En CPAP maskin leverer luft til nese og / eller munn gjennom en spesiell maske. Finne riktig innstilling innebærer å legge akkurat nok ekstra luft til å skape mildt press som holder luftveiene åpne mens du sover.

Legen kan anbefale en oppfølging PSG til

Teknikere bruker også PSGs å registrere antall unormale puste hendelser som skjer med søvnrelaterte pusteforstyrrelser, for eksempel søvnapné. Disse hendelsene har pustestopp eller fall i nivået av oksygen i blodet.

MSLT Resultatene brukes til å diagnostisere narkolepsi, idiopatisk hypersomni og andre søvnforstyrrelser som forårsaker søvnighet på dagtid.

For narkolepsi, teknikere studere hvor raskt du sovner. Den MSLT viser også hvor lang tid det tar deg å nå ulike typer og stadier av søvn.

Sleep har to hovedtyper: raske øyebevegelser (REM) og ikke-REM. Non-REM søvn har tre forskjellige stadier. REM søvn og de tre stadier av non-REM søvn forekommer i regelmessige sykluser gjennom hele natten.

Folk som sovner på mindre enn 5 minutter eller raskt nå REM søvn kan trenge behandling for en søvnforstyrrelse.

Vedlikehold av våkenhet test (MWT) resultatene kan vise om din manglende evne til å holde seg våken er en offentlig eller personlig sikkerhet bekymring. Denne studien også brukes til å vise hvor godt behandling av en søvnforstyrrelse fungerer.

Hjemmebaserte bærbare skjermer kan brukes til å diagnostisere søvnapné. Bærbare skjermer kan også vise hvor godt noen behandlinger for søvnapné arbeider.

Noen ganger trenger hjemme-baserte skjermer ikke spille inn nok informasjon. Hvis dette skjer, må du kanskje ta skjermen hjem igjen og gjenta testen, eller søvnen din spesialist kan be deg om å ha en PSG.

Actigraphy resultater gi legen din en bedre idé om dine søvnvaner, for eksempel når du sover eller lur og om lysene er på mens du sover. Denne testen også brukes til å diagnostisere døgnrytmelidelser.

Søvnforstyrrelser og lite søvn: bedre helse gjennom forskning

Resultater fra en Vedlikehold av våkenhet Test

Resultater fra en hjemme-baserte bærbare Monitor Test

Resultater fra Actigraphy

Relatert Director Budskap