hva som gjør en h5 virusstamme mer dødelig enn en annen?

Henvisning

De fleste influensaforskere er enige om at tiden den mest bekymringsfulle belastningen av aviær influensa er H5N1, en svært dødelig stamme som har blitt smittet fjørfe og mennesker i Sørøst-Asia. Men hva gjør man H5 belastning mer dødelig enn en annen?

David Wentworth, Ph.D., en theernment-støttet forsker med Wadsworth Center, staten New Yorks helse laboratorium, lurer på om en anelse kan være smug lurking i H5 genet.

Dr. Wentworth etterforsker et mistenkelig segment av RNA-arvematerialet av influensavirus, at han først oppdaget mens de gjør graduate arbeid med Virginia Hinshaw, Ph.D., ved University of Wisconsin-Madison. Segmentet-kalt en promoter fordi det er i stand til å slå et gen på eller av-ble oppdaget på HA-genet av en H5N9-viruset som ble drept kalkuner i Ontario, Canada. Men i motsetning til vanlig arrangører som foran genene ønsket retning, er dette promoter skjult i genet. Dr. Wentworth ønsker å finne ut om det segmentet gjør mer enn bare opptar plass.

“Vi er nysgjerrig på om dette segmentet kan føre til noe-et nytt protein, kanskje,” sier Dr. Wentworth. “I så fall vil vi gjerne vite hva proteinets funksjon er. Betyr det bestemmer virulens, eller har den en annen funksjon helt? ”

Ved hjelp av revers genetikk, er Dr. Wentworth gjenskape Ontario belastning og sammenligne hva som skjer når arrangøren er i full drift med hva som skjer når mutasjoner er innført for å deaktivere arrangøren. Når promoteren er intakt, har H5 stammen blitt funnet å være svært dødelig i laboratoriet, og drepte 100 prosent av infiserte kyllinger i løpet av 72 timer. Hans håp er at det han lærer kan være nyttig i tilfelle H5N1-viruset bli en pandemi.

“Målet med denne studien er å forstå på et molekylært nivå mekanismene som influensavirus benytter for å forårsake sykdom,” sier han. “Hvis vi kan finne hva som gjør noen stammer så voldsom, så kanskje vi kan ta opp disse viktige funksjoner gjennom medikamenter og andre antivirale tilnærminger.”

I 2011, Dr. Wentworth og kolleger publiserte forskning i Journal of Virology om en måte å bruke revers genetikk for å bedre forstå den kanadiske stamme av fugleinfluensa.

Zhou B et al. Omvendt genetikk plasmid for kloning ustabil influensa A virus gensegmenter. Journal of Virology. DOI: 10.1016 / j.jviromet.2011.01.021 (2011).