hva som forårsaker bronkopulmonal dysplasi?

Bronkopulmonal dysplasi (BPD) utvikler seg som et resultat av et spedbarn lunger bli irritert eller betent.

Lungene til premature barn er skjøre og ofte ikke er fullt utviklet. De kan lett bli irritert eller skadet i løpet av timer eller dager etter fødselen. Mange faktorer kan skade premature barns lunger.

Nyfødte som har pusteproblemer eller ikke kan puste på egen hånd kan ha behov for respiratorstøtte. Vifter er maskiner som bruker press for å blåse luft inn i luftveiene og lungene.

Ventilasjon

Selv ventilator støtte kan hjelpe premature barn overlever, kan maskinen press irritere og skade babyer lungene. Av denne grunn, leger bare anbefale ventilator støtte når det er nødvendig.

Høye nivåer av oksygen

Nyfødte som har pusteproblemer kan trenge oksygen terapi (oksygen gitt gjennom nesekateter, en maske, eller et pust tube). Denne behandlingen hjelper barns organer får nok oksygen til å fungere godt.

Imidlertid kan høye nivåer av oksygen inflame slimhinnen i lungene og skade luftveiene. Dessuten kan høye nivåer av oksygen bremse lunge utvikling hos premature barn.

Infeksjoner kan inflame lungene. Som et resultat av luftveiene trange, noe som gjør det vanskeligere for premature barn å puste. Lungeinfeksjoner øker også babyer behov for ekstra oksygen og puster støtte.

Studier viser at arvelighet kan spille en rolle i å forårsake BPD. Flere studier er nødvendig for å bekrefte disse funnene.

infeksjoner

Arvelighet