Hva skjer når en kragebeinet pauser?

William Blahd, M; på 19 juli 2014

Smerte og swellin; Vanskeligheter med å bevege armen og shoulde; En sliping følelse når du prøver å øke ar; Sagging i shoulde; En brak rundt delen av bruddet

En skinne eller bånd for å holde skulderen fra movin; En slynge for armen din, som du kan bruke for noen dag; Anti-inflammatoriske smertestillende, som ibuprofen, naproxen, eller aspirin som vil hjelpe til med smerte og hevelse. Men disse stoffene har bivirkninger, som økt risiko for blødninger og sår. De bør brukes bare av og til mindre legen din spesifikt sier noe annet som de kan forsinke bentilheling; Range-of-motion og styrke øvelser

Krageben frakturer – også kalt bare brutt kragebeinet – er et kjent ve mange idrettsutøvere. Til tross for navnet, er kragebeinet egentlig ikke i halsen. I stedet er det en av to lange, tynne bein som kobler brystbenet til skulderbladene. Du kan føle eller se kragebeinet mot toppen av brystet, kjører under toppen av skuldrene.

Så hvordan får folk ødelagte krage? Vanligvis er det fra en ulykke. Du kan bli truffet eller falle på skulderen din. Eller du kan falle på hånden eller armen, og styrken av virkningen overføres til kragebeinet, som snaps. Krageben brudd er ofte forbundet med sykkel fall.

Et brukket kragebein er vanligvis ganske opplagt. Du kan føle en sprekk når det skjer. Etterpå vil du sannsynligvis ha

For å diagnostisere en brukket kragebein, vil legen gi deg en grundig fysisk eksamen. Du trenger røntgen for å bekrefte bruddet.

Vanligvis vil et brukket kragebein leges på egen hånd. Du trenger bare å gi det tid.

For å hjelpe fremskynde healing, må du kanskje

I sjeldne tilfeller – spesielt når leddbånd er skadet – du kan trenge kirurgi for å reparere en kragebeinet brudd.

Det kan ta seks til tolv uker for et brukket kragebeinet til å helbrede. Men det er bare et grovt anslag. Folk gjenopprette ved forskjellige hastigheter.

Du er klar til å gå tilbake til forrige nivå av fysisk aktivitet når

Husk: ikke rush tilbake til dine aktiviteter for tidlig. Hvis du begynner å arbeide ut før kragebeinet er leget, kan du bryte den igjen.

Kragebeinet brudd er vanskelig å forebygge, siden de vanligvis skje i løpet av fallulykker. Selv de beste trente utøvere kan skli noen ganger. Likevel bør du alltid ta forholdsregler for å trene trygt.

KILDE; Academy of ortopediske kirurger: “brukket kragebein, Rouzier, P. Sports Medicine Patient rådgiver, andre utgave, SportsMed Press, 2004.

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …

Du kan flytte armen og skulderen uten smerter; Legen din har tatt en X-ray og bekreftet at bruddet er leget.