hva næringsstoffene trenger barna trenger? spise sunt tips for foreldre

Stephanie og Rick Darby bruke masse tid og energi å velge sunn mat for sine to barn.

“Vi ønsker at de får de riktige næringsstoffene for deres vekst og utvikling av hjernen,” sier Rick, som bor i Grand Rapids, MI. Begge foreldrene skanne mat etiketter for mengder sukker, protein og vitaminer.

Det er utfordrende å lage næringsrik mat som appellerer til både Zander, 7, og Zoe, fem, sier Rick.

“Zoe ville leve på frisk frukt, grønnsaker og bønner. Zander ville spise det meste mac og ost. Så de er to forskjellige spisested, og vi prøver å få dem til å inngå kompromisser. ”

Enten barnet ditt er en kresen i matveien, en snacker, eller en prøve-noe-type, riktig mengde og blanding av næringsstoffer hjelper dem vokse sunne hjerner og kropper. Spesielt mellom 4 og 13, ungene gå gjennom store fysiske og mentale vekst. Sunne spise brensel disse endringene.

“Det er viktig at barna får et balansert kosthold som inneholder magre proteiner, hele korn, frukt og grønnsaker, og en liten mengde sunt fett. Et balansert kosthold vil gi nesten alle de næringsstoffene som barn trenger “, sier Susanna Huh, MD, førsteamanuensis direktør for Senter for ernæringsvitenskap ved Boston Children Hospital.

Hva næringsstoffer er viktigst for barnas vekst, hvor mye bør de spiser, og hvorfor? Her er en rask liste for å hjelpe deg å sette sammen gode måltider og snacks.

Den bygger muskler og annet vev i barnas kropper. Plus, det hjelper dem å øke deres immunforsvar.

Hvor mye barna trenger: 3-5 unser per dag for barn 2-8 år, eller 5-8 unser for barn i alderen 10-14.

Gode ​​kilder: Fisk, kylling, kalkun, magert kjøtt, nøtter, egg, melk, yoghurt, streng ost, peanøttsmør, og edamame.

Dette næringsstoffet hjelper deg lage røde blodlegemer, som frakter oksygen i kroppen, og det hjelper barn vokse. Uten det, kan de få anemi.

Hvor mye barna trenger: Rundt 10 milligram per dag for 4- til 8-åringer. Etter det, 8 milligram per dag.

Gode ​​kilder: Rødt kjøtt, bønner, grønne bladgrønnsaker, tunfisk, egg, tørkede bønner, jern-forsterkede frokostblandinger.

Dette bygger sterke, friske bein.

Hvor mye barna trenger: 600 internasjonale enheter per dag for barn i alle aldre.

Gode ​​kilder: Vitamin D er sjelden i matvarer, men du kan finne det lagt til noen meieriprodukter og korn. Barn kan trenge en multivitamin for å få nok, sier kostholdsekspert Kathy Pertzborn, RD. Sollys kan også gi barna D, men ikke la dem få for mye – det øker risikoen for hudkreft.

Det bygger også sterke bein, som lagrer nærings i årevis.

Hvor mye barna trenger: 1000 milligram per dag for barn 4-8 og 1300 milligram per dag for barn 9-13.

Handle om; Annonser med U; Vilkår for oss; Privacy Polic; Igjen Polic; Kontakt oss

Gode ​​kilder: Meieriprodukter som melk, og befestet soyamelk, tofu, og tørt korn. Serve barn 2 kopper melk per dag. Unngå mørke brus, som har fosforsyre og gjøre det vanskeligere for barnas bein å absorbere kalsium.

Fett får en dårlig rap, men de gode slag er nøkkelen for hjernen og nerve vekst, spesielt for spedbarn og småbarn. De kan også hjelpe til med sunn metabolisme, blodpropp, og la kroppen absorbere vitaminer.

Hvor mye barna trenger: 30% av deres samlede kostholdet bør være fett, hovedsakelig umettede.

Gode ​​kilder: Morsmelk for spedbarn, vegetabilske oljer som oliven, safflower, mais eller soya, eller proteiner som fisk eller kylling for barn eldre enn 2. fettsyrer i laks, linfrø, eller valnøtter er sunt for barn, også.

Dette næringsstoffet hjelper barna bygge sine hjerner og immunforsvar, fremmer helbredelse fra kutt og skrubbsår, og får kroppen til å absorbere jern.

Hvor mye barna trenger: 25 milligram per dag for barn 4-8, og 45 milligram per dag for barn 9-13.

Gode ​​kilder: Fersk frukt og grønnsaker som appelsiner, jordbær, brokkoli, kiwi, kål, paprika, og ferskpresset juice.

KILDER

Susanna Y. Huh, MD, MPH, Associate Director, Senter for ernæring, Boston Children Hospital, Boston, MA.

Kathy Pertzborn, RD, LD, CNSC, registrert kostholdsekspert, UnityPoint Helse, Des Moines, IA.

Kelly Sheridan, RD, CSP, LD / N, bord-sertifisert spesialist i Pediatric Nutrition, Shands Barnas Hospital i UF Helse, Gainesville, FL.

Linus Pauling Institute, Oregon State University, Micronutrient Information Center: “mikro Krav for barn i alderen 4 til 13 år.”

Academy of Pediatrics: “Making sunn mat valg”

Kidshealth.

Finn på