hva er symptomene på hjerteinfarkt?

Ikke alle hjerteinfarkt begynne med den plutselige, knusing brystsmerter som ofte vises på TV eller i filmer. I en studie for eksempel en tredjedel av pasientene som hadde hjerteinfarkt hadde ingen brystsmerter. Disse pasientene var mer sannsynlig å være eldre, kvinnelig, eller diabetiker.

Symptomene på hjerteinfarkt kan variere fra person til person. Noen mennesker kan ha noen symptomer, og er overrasket over å høre at de har hatt et hjerteinfarkt. Hvis du allerede har hatt et hjerteinfarkt, kan symptomene ikke være det samme for en annen. Det er viktig for deg å vite de vanligste symptomene på hjerteinfarkt og også huske disse fakta

Noen mennesker har ikke symptomer i det hele tatt. Hjerteinfarkt som oppstår uten symptomer eller med svært milde symptomer kalles stille hjerteinfarkt.

De vanligste symptomene

De vanligste varselsymptomene på et hjerteinfarkt for både menn og kvinner er

Andre vanlige tegn og symptomer

Symptomene på angina (en-JI-nah eller AN-juh-nah) kan være lik symptomene på hjerteinfarkt. Angina er brystsmerter som oppstår hos personer som har koronar hjertesykdom, som regel når de er aktive. Angina smerte varer vanligvis bare noen få minutter og går bort med resten.

Brystsmerter eller ubehag som ikke går bort eller endringer fra sitt vanlige mønster (for eksempel forekommer oftere eller mens du hviler) kan være et tegn på et hjerteinfarkt.

All brystsmerter bør undersøkes av en lege.

Ta hensyn til disse andre mulige symptomer på hjerteinfarkt

Ikke alle har et hjerteinfarkt har typiske symptomer. Hvis du allerede har hatt et hjerteinfarkt, kan symptomene ikke være det samme for en annen. Imidlertid kan noen mennesker har et mønster av symptomer som gjentar seg.

Jo flere tegn og symptomer du har, jo mer sannsynlig er det at du har et hjerteinfarkt.

Tegn og symptomer på hjerteinfarkt kan utvikle plutselig. Men de også kan utvikle langsomt noen ganger i løpet av timer, dager eller uker på et hjerteinfarkt.

Hver gang du tror du kan være å ha hjerteinfarkt symptomer eller et hjerteinfarkt, ikke ignorere det eller føle seg flau for å ringe etter hjelp. Ring 9-1-1 for akutt medisinsk behandling, selv om du ikke er sikker på om du har et hjerteinfarkt. Her ser du hvorfor

Hvert minutt teller. Aldri utsette ringer 9-1-1 for å ta aspirin eller gjøre noe annet du tror kan hjelpe.

Beskriver hvordan et hjerteinfarkt som skjer, og at de fleste hjerteinfarkt oppstår som et resultat av koronar hjertesykdom. Viser hva som skjer inne i hjertet under et hjerteinfarkt. Beskriver symptomer på hjerteinfarkt og forteller deg hva du skal gjøre hvis det oppstår symptomer.

Hjertesykdom var ikke engang på Jennifer radar. Og når dette TV-nyheter reporter fikk et hjerteinfarkt i en alder av 36, det stoppet henne “døde i hennes spor.” Jennifer minner oss på hvor hjertesykdom tar for mange av våre mødre, søstre og venner fra oss hver dag. Jo mer vi deler våre historier, jo raskere vi snu siden på hjertesykdom.

The Heart Truth er en nasjonal kampanje for kvinner om hjertesykdom og er sponset av theernment, en del av theernment.

Dette drøfter NHLBI sin Exome Sequencing Project. Gjort mulig av den amerikanske Recovery og reinvestering Act av 2009, dette prosjektet gitt ut seks priser på fem akademiske institusjoner til å identifisere genetiske forbindelser til hjerte, lunge, og blodsykdommer. Individuelle studier vil ta opp kritiske helsemessige problemer, for eksempel hjerteinfarkt, hjerneslag, KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom), høyt kolesterol, høyt blodtrykk, overvekt og fedme, og andre.

For mer informasjon, besøk www.hearttruth eller helse emner hjerteinfarkt og hjertesykdom hos kvinner artikler.

Når et hjerteinfarkt skjer, kan eventuelle forsinkelser i behandlingen være dødelig.

Kjenne advarsel symptomer på hjerteinfarkt, og hvordan du kan iverksette tiltak kan redde livet ditt eller andres.

Rask handling kan redde livet ditt: Call 9-1-1

Den NHLBI har skapt en ny serie med informative, lettleste hjerteinfarkt materialer for å hjelpe publikum bedre forstå fakta om hjerteinfarkt og hvordan å handle raskt for å redde et liv.

Klikk på lenkene for å laste ned eller bestille NHLBI nye hjerteinfarkt materialer

“Ikke ta en sjanse med et hjerteinfarkt: Kjenn Fakta og handle raskt” (også tilgjengelig på spansk)

“Heart Attack: kjenne symptomene. Å gjøre noe.”

“Lær hva hjerteinfarkt Feels Like-It kan redde livet ditt”

Relatert Director Budskap