hva er influensa? forskjellen mellom influensa, mage influensa, forkjølelse, og mer

Bekymret fange influensa? Vil du lære noen måter å unngå det? Så les videre for å lære mer om influensa – hva det er, hvordan det er spredt, og hvem som har størst risiko for å få det. Kunnskap er makt når det gjelder å forebygge influensa!

Influensa, vanligvis kjent som “influensa”, er en svært smittsom luftveissykdom forårsaket av influensa A eller B virus. Flu vises hyppigst om vinteren og tidlig på våren. Influensaviruset angriper kroppen ved å spre gjennom den øvre og / eller nedre luftveier.

Forkjølelse og influensa er begge smittsomme virusinfeksjoner i luftveiene. Selv om symptomene kan være lik, er influensa mye verre. En kald kan dra deg ned litt, men influensa kan gjøre deg grøsser ved tanken på å komme ut av sengen.

Lunger, sår hals, og nysing er vanlig med forkjølelse. Både kaldt og influensa bringe hoste, hodepine og ubehag i brystet. Med influensa, men er du sannsynligvis til å kjøre en høy feber i flere dager og har smerter i kroppen, tretthet og svakhet. Symptomer på influensa også en tendens til å komme på brått. Vanligvis komplikasjoner fra forkjølelse er relativt små, men et alvorlig tilfelle av influensa kan føre til en livstruende sykdom som for eksempel lungebetennelse.

Mer enn 100 typer kalde virus er kjent for, og nye stammer av influensa utvikle seg hvert femte år. Siden begge sykdommene er viral, kan antibiotika ikke erobre forkjølelse eller influensa. Husk: Antibiotika bare behandle bakterielle infeksjoner.

To antivirale medisiner er tilgjengelige for å behandle influensa. Men det finnes ingen medisiner som spesifikt bekjempe forkjølelse. Antibiotika kan være nyttig bare hvis det er en sekundær bakterieinfeksjon.

For detaljert informasjon, se s influensa behandling.