hva er godartet hypermobile ledd syndrom?

Benign hypermobile ledd syndrom – eller BHJS – er en vanlig kilde til felles eller muskel klager fra barn og unge voksne. Benign hypermobilitet beskriver slark i leddene som kan være forbundet med dagtid smerte, nighttime oppvåkning, eller ubehag etter trening. Personer med tilstanden rapporterer vanligvis langvarig smerte. I det siste, denne type generell smerte ofte ble kalt “voksesmerter” eller “lem smerte”, som kan være like. Begge, men er forskjellige lidelser. Betegnelsen “godartet” har blitt brukt for å differensiere BHJS fra andre lignende lidelser som involverer også andre organer som øynene og hjerte.

Barn eller unge voksne med hyper vanligvis har felles smerte og noen ganger mild hevelse i løpet av ettermiddagen, om natten, eller etter trening eller aktivitet. Smerten er mer vanlig i nedre ekstremiteter, slik som kalv eller lårmusklene. Det innebærer som oftest store ledd som knær eller albuer, men kan innebære noen felles.

Hevelse vanligvis ikke er tilstede, men da fant skyldes normal, aktivitetsrelatert traume til leddene. Tegn på betennelse, så som rødhet og varme, er vanligvis fraværende. Hevelse kan komme og gå i løpet av timer.

Hyppigheten av BHJS varierer med kjønn, alder og etnisk bakgrunn. Jenter har en tendens til å ha mer mobilitet (slark) av leddene enn gjør gutter på samme alder. Yngre barn har en tendens til å rapportere mer smerte. Tenåringer kan ha færre symptomer fordi deres muskler og ledd har en tendens til å bli tettere og sterkere etter hvert som de blir eldre, og fordi de bedre å forstå forholdet mellom økt aktivitet og ubehag.

BHJS synes å forekomme oftere hos asiatiske barn enn hos kaukasiske barn, og det er minst vanlig i afrikansk-barn.

Når store grupper av skolebarn er testet, er BHJS finnes i så mange som 40% av dem. Omtrent 10% av disse barna har hypermobile som kan føre til smerter etter aktiviteter eller om natten. Ingen vet hvorfor noen barn utvikler ubehag, mens andre med like løse leddene ikke har smerter eller hevelse.

Det er ofte en familiehistorie med løs-jointedness. Av og til kan det være et familiemedlem med en historie med hip dislocations på BIRT; skoliose (krumning av ryggraden, albue, kneskål eller skulder forvridning, eller hyppige ankel eller håndledd forstuinger.