hva er Fallots tetrade?

Tetralogien (teh-Trål-o-je) tetrade (fah-LO) er en medfødt hjertefeil. Dette er et problem med hjertets struktur som er tilstede ved fødselen. Medfødt hjertefeil endre den normale flyten av blod gjennom hjertet.

Fallots tetrade er en sjelden, kompleks hjertefeil. Det forekommer i ca 5 av hver 10.000 babyer. Feilen rammer gutter og jenter likt.

For å forstå Fallots tetrade, hjelper det å vite hvordan et sunt hjerte fungerer. De helsemessige Topics Hvordan arbeider hjertet artikkelen beskriver strukturen og funksjonen til et sunt hjerte. Artikkelen har også animasjoner som viser hvordan hjertet pumper blodet og hvordan hjertets elektriske systemet fungerer.

Oversikt

Fallots tetrade innebærer fire hjertefeil

Outlook

Hjertet har en indre vegg som skiller de to kamrene på venstre side av de to kammere på sin høyre side. Denne veggen er kalt et septum. Septum hindrer blodet i å blande mellom de to sidene av hjertet.

En VSD er et hull i skilleveggen mellom hjertets to nederste kamre, i ventriklene. Hullet kan oksygenrikt blod fra venstre ventrikkel for å blandes med oksygenfattig blod fra den høyre ventrikkel.

Denne feilen innebærer innsnevring av lunge ventilen og passasjen fra høyre hjertekammer til lungearterien.

Normalt strømmer oksygenfattig blod fra høyre ventrikkel via lunge ventilen og inn i lungearterien. Derfra reiser blodet til lungene for å plukke opp oksygen.

I pulmonal stenose, kan lunge ventilen ikke helt åpen. Dermed har hjertet til å jobbe hardere for å pumpe blodet gjennom ventilen. Som et resultat, når ikke nok blod i lungene.

Med denne defekten, muskel av høyre hjertekammer er tykkere enn vanlig. Dette skjer fordi hjertet må jobbe hardere enn normalt for å flytte blodet gjennom smalere lunge ventilen.

Denne feilen oppstår i aorta, hovedpulsåren som fører oksygenrikt blod fra hjertet til kroppen. I et sunt hjerte, aorta festet til den venstre ventrikkel. Dette gjør at bare oksygenrikt blod å strømme til kroppen.

I Fallots tetrade, er aorta ligger mellom venstre og høyre ventrikkel, direkte over VSD. Som et resultat av oksygenfattig blod fra høyre hjertekammer flyter direkte inn i aorta i stedet for inn i lungearterien.

Med Fallots tetrade, er ikke nok blod i stand til å nå lungene for å få oksygen, og oksygenfattig blod strømmer til kroppen.

Babyer og barn som har Fallots tetrade har episoder av cyanose (SI-ah-NO-sis). Cyanose er en blåaktig farge til hud, lepper, og negler. Det oppstår fordi oksygennivået i blodet som forlater hjertet er under det normale.

Fallots tetrade er reparert med åpen hjertekirurgi, enten like etter fødselen eller senere i barndommen. Tidspunktet for kirurgi vil avhenge av hvor smal lungearterien er.

I løpet av de siste tiårene, har diagnostisering og behandling av Fallots tetrade kraftig forbedret. De fleste barn som har denne hjertefeil overlever til voksen alder. Men vil de trenger livslang medisinsk hjelp fra spesialister for å hjelpe dem å bli så frisk som mulig.