hva er en implanterbar defibrillator?

En implanterbar defibrillator (ICD) er en liten enhet som er plassert i brystet eller magen. Leger bruker enheten til å behandle uregelmessig hjerterytme kalles arytmier (ah-Rith-me-disponerer).

En ICD bruker elektriske pulser eller støt for å kontrollere livstruende arytmier, spesielt de som kan føre til plutselig hjertestans (SCA).

SCA er en tilstand der hjertet plutselig stopper juling. Hvis hjertet slutter å slå, stopper blod strømmer til hjernen og andre vitale organer. SCA vanligvis fører til døden hvis den ikke er behandlet i løpet av minutter.

Forstå hjertets elektriske system

Hjertet har sin egen interne elektriske systemet som styrer hastighet og rytme på at hjertet slår. Med hvert hjerteslag, sprer et elektrisk signal fra toppen av hjertet ditt til bunnen. Som signal reiser, fører det til at hjertet til å trekke seg sammen og pumpe blod.

Oversikt

Hver elektrisk signal begynner normalt i en gruppe av celler kalt sinusknuten eller sinus (SA) node. Som et signal brer seg fra toppen av hjertet til bunnen, koordinerer det tidspunktet for hjertecelleaktivitet.

Først hjertets to forkamrene, atriene (AY-tree-uh), kontrakt. Dette sammentrekning pumper blod inn i hjertets to nederste kamre, ventriklene (VEN-trih-kuls). Ventriklene deretter sammen og pumpe blod til resten av kroppen. Den kombinerte sammentrekning av atriene og ventriklene er et hjerteslag.

For mer informasjon om hjertets elektriske system (inkludert detaljerte animasjoner), gå til helse emner Hvordan hjertet fungerer artikkelen.

Et problem med noen del av hjertets elektriske system kan føre til en arytmi. De fleste arytmier er harmløse, men noen kan være alvorlige.

ICDs bruk elektriske pulser eller støt for å behandle livstruende arytmier som oppstår i ventriklene (hjertets nedre kammer).

Når ventrikulære arytmier oppstår, kan hjertet ikke pumper blodet godt. Du kan sende ut i løpet av sekunder og dø i løpet av minutter hvis den ikke behandles.

For å forhindre død, må arytmi behandles umiddelbart med et elektrisk støt til hjertet. Denne behandlingen kalles defibrillering (de-fib-ri-LA-sky).

En ICD har ledninger med elektroder på endene som kobles til hjertekamrene. ICD vil overvåke hjerterytmen. Hvis enheten oppdager en uregelmessig rytme i dine ventriklene, vil den bruke lavenergi elektriske pulser for å gjenopprette en normal rytme.

Dersom lavenergi pulser ikke gjenopprette normal hjerterytme, vil ICD bytte til høy energi pulser for defibrillering. Enheten vil også bytte til høy energi pulser hvis ventriklene begynner å skjelve i stedet kontrakt sterkt. De høy-energi-pulser varer bare en brøkdel av et sekund, men de kan være smertefull.

Leger behandler også arytmier med en annen enhet som kalles en pacemaker. En ICD ligner på en pacemaker, men har noen forskjeller.

Pacemakere avgir bare lavenergi elektriske pulser. De er ofte brukt til å behandle mindre farlige hjerterytme, slik som de som oppstår i forkamrene i hjertet ditt. De fleste nye ICDs kan fungere som både pacemakere og defibrillatorer.

Personer som har hjertesvikt kan trenge en spesiell enhet som kalles en hjerte resynkroniseringsbehandling (CRT) enhet. CRT-enheten er i stand til å avpasse begge ventriklene samtidig. Dette tillater dem å arbeide sammen og gjøre en bedre jobb å pumpe blod ut av hjertet. CRT-enheter som har en defibrillator kalles, CRT-D.