hva er buzz om energidrikker?

Pimp Juice, Full Throttle, Rock Star, Monster Energy, Rage, kokain, Red Bull – dette er noen av de kraftige energidrikker blir markedsført til unge voksne. Nettsidene for disse produktene er fulle av bilder av macho livsstil. De fremmer drikkevarer som inneholder ingredienser som høres vitenskapelig, men kan være ukjent for mange forbrukere.

Mens vi alle trenger en energi boost fra tid til annen kan en energidrikk ikke være den beste måten å få det, sier ekspertene. FDA definerer ikke begrepet “energidrikk, som etiketten er opp til produsentene skjønn.

Det er snaut vitenskapelig støtte for disse ingrediensene for å gjøre den type påstander produsenter bruker i hyping sine produkter, “sier Suzanne Farrell, MS, RD, en talskvinne for Dietetic Association.” De fleste av energien fra disse drikkene kommer fra sukker og koffein, ikke fra de unødvendige statister.

Hun peker også på disse drikkene inneholder mye kalorier fra sukker, som kan legge opp raskt hvis du drikker et par bokser.

Bortsett fra koffein og sukker, noen av de mer vanlige ingrediensene er taurin, ginseng, guarana, vitaminer, og grønn te.

“De fleste av energidrikker inneholder høyteknologiske-klingende ingredienser som ikke er kontrollerte stoffer, ingen verdi, og potensielt skadelig” i store mengder, sier Cynthia Sass, MPH, MA, RD, en bord-sertifisert spesialist i idretts dietetics.

Og prøver å finne ut nøyaktig hvor mye av hver stimulerende finnes i en energidrikk kan være vanskelig, sier hun.

“Mengden av sentralstimulerende midler er ikke alltid oppført på etiketten, og selv når informasjonen er oppført, er det vanskelig for forbrukerne å tolke fordi vi ikke er kjent med disse ingrediensene,” sier Sass.

En ingrediens de fleste er kjent med, er koffein, og “hva vi vet er at store doser av koffein kan være veldig dehydrerende,” sier Sass.

Mens en kopp (8 ounces) sterk kaffe har ca 125-150 milligram koffein og en 12-unse kan av vanlig cola har 35-38 milligram, en 8,3-unse kan av kokain energidrikk inneholder 280 milligram. Generelt bør koffein forbruk være begrenset til omtrent 200-300 milligram per dag, sier Farrell.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Kylling, sjokolade, salater, desserter, Soup