hva du kan forvente under en søvn studie

Søvnstudier er smertefri. Den polysomnogram (PSG), multiple sleep latency test (MSLT), og vedlikehold av våkenhet test (MWT) vanligvis er gjort på en søvn senter.

Rommet søvn Studien er gjort i kan se ut som et hotellrom. En tekniker gjør rommet behagelig for deg og setter temperaturen til din smak.

Det meste av kontakten på søvn senteret vil være med sykepleiere eller teknikere. De kan svare på spørsmål om selve testen, men de vanligvis ikke kan gi deg testresultatene.

Under en polysomnogram

Sticky flekker med sensorer som kalles elektroder plassert på hodebunnen, ansiktet, brystet, lemmer, og en finger. Mens du sover, disse sensorene registrerer hjerneaktiviteten, øyebevegelser, puls og rytme, blodtrykk, og mengden av oksygen i blodet.

Under en Multiple Sleep Latency Test

Elastiske belter er plassert rundt brystet og magen. De måler brystet bevegelser og styrken og varigheten av inhalerte og utåndet pust.

Ledninger festet til sensorene sende dataene til en datamaskin i neste rom. Trådene er meget tynn og fleksibel. De er buntet sammen slik at de ikke begrense bevegelsen, forstyrre søvnen din, eller forårsake andre ubehag.

Bildet viser standardoppsettet for en polysomnogram. I figur A, ligger pasienten på en seng med følere som er festet til kroppen. I figur B viser polysomnogram opptak blodet oksygennivået, puste hendelse, og Rapid Eye Movement (REM) søvn scene over tid.

Hvis du har tegn på søvnapné, kan du ha en split-natt søvn studie. I løpet av første halvdel av natten, teknikeren registrerer søvnmønster. Ved starten av den andre halvdel av natten, han eller hun vekker deg til å passe en CPAP (kontinuerlig positivt luftveistrykk) maske over nesen og / eller munn.

En liten maskin blåser varsomt luft gjennom masken. Dette skaper mildt press som holder luftveiene åpne mens du sover.

Teknikeren sjekker hvordan du sove med CPAP-maskin. Han eller hun justerer luftstrømmen gjennom masken for å finne den innstillingen som passer for deg.

Ved slutten av PSG, fjerner teknikeren sensorene. Hvis du har en dagtid søvn studie, for eksempel en MSLT, noen av sensorene kan stå på i denne testen.

Foreldre vanligvis er pålagt å tilbringe natten med barnet i barnets PSG.

Den MSLT er en dagtid søvn studie som vanligvis gjøres etter en PSG. Denne testen innebærer ofte sensorer plassert på hodebunnen, ansiktet og haken. Disse sensorene rekordhjerneaktiviteten og øyebevegelser. De viser ulike stadier av søvn og hvor lang tid det tar deg å sovne. Noen ganger pusten din blir kontrollert under en MSLT.

En tekniker i et annet rom klokker disse opptakene som du sover. Han eller hun løser eventuelle problemer som oppstår med opptakene.

Ca 2 timer etter at du våkner fra PSG, blir du bedt om å slappe av og prøve å sovne i et mørkt, stille rom. Testen gjentas fire eller fem ganger i løpet av dagen. Dette er fordi din evne til å sovne endringer i løpet av dagen.

Du får to timers pauser mellom testene. Du trenger å holde seg våken i pausene.

Den MSLT registrerer om du sovner under testen, og hvilke typer og stadier av søvn du har. Sleep har to hovedtyper: raske øyebevegelser (REM) og ikke-REM. Non-REM søvn har tre forskjellige stadier. REM søvn og de tre stadier av non-REM søvn forekommer i regelmessige sykluser gjennom hele natten.

De typer og stadier av søvn du har i løpet av dagen kan hjelpe legen diagnostisere søvnforstyrrelser som narkolepsi, idiopatisk hypersomni og andre søvnforstyrrelser som forårsaker tretthet på dagtid.

Denne søvn studie vanligvis gjøres dagen etter en PSG, og det tar det meste av dagen. Sensorer på hodebunnen, ansiktet og haken brukes til å måle når du er våken og sover.

Du sitte stille på en stol i en behagelig posisjon og se rett frem. Da har du bare prøve å holde seg våken for en periode.

Under en Vedlikehold av våkenhet Test

En MWT inkluderer vanligvis fire forsøk som varer ca 40 minutter hver. Hvis du sovner, vil teknikeren vekke deg etter ca 90 sekunder. Det er vanligvis to-timers pauser mellom studiene. I løpet av disse pausene, kan du lese, se på TV, etc.

Hvis du blir testet som en forutsetning for et transport- eller sikkerhetsrelatert jobb, trenger du kanskje en narkotika-screening test før en MWT.

Hvis du har en hjemme-basert bærbar monitor test, må du sette opp utstyret hjemme før du går i dvale.

Når du plukker opp utstyret på søvn senteret eller legens kontor, noen vil vise deg hvordan du bruker den. I noen tilfeller vil en tekniker kommer hjem til deg for å hjelpe deg med å forberede for studien.

Du trenger ikke å gå til en søvn senter for denne testen. En actigraph er en liten enhet som vanligvis brukes som et armbåndsur. Du kan gjøre dine normale daglige rutine mens du bærer den. Du fjerner den mens du bader eller svømmer.

Den actigraph måler din sove-våkne atferd over 3 til 14 dager og netter. Resultater gi legen din en bedre idé om dine søvnvaner, for eksempel når du sover eller lur og om lysene er på mens du sover.

Under en hjemme-baserte bærbare Monitor Test

under Actigraphy

Under en Vedlikehold av våkenhet Test

Legen din kan be deg om å holde en søvn dagbok mens du bærer en actigraph. Du kan finne en prøve søvn dagbok i National Heart, Lung, and Blood Institute “Din guide til sunn søvn.”

Om 1,5 til 3 timer etter at du våkner fra PSG, blir du bedt om å slappe av i et stille rom i ca 30 minutter. Testen gjentas fire eller fem ganger i løpet av dagen. Dette er fordi din evne til å sovne endringer i løpet av dagen.

Du får to timers pauser mellom testene. Du trenger å holde seg våken i pausene.

Den MSLT registrerer om du sovner under testen, og hvilke typer og stadier av søvn du har. Sleep har to hovedtyper: raske øyebevegelser (REM) og ikke-REM. Non-REM søvn har tre forskjellige stadier. REM søvn og de tre stadier av non-REM søvn forekommer i mønstre hele natten.

De typer og stadier av søvn du har i løpet av dagen kan hjelpe legen diagnostisere søvnforstyrrelser som for eksempel narkolepsi og idiopatisk hypersomni.

Denne søvn studien skjer i løpet av dagen. Det er vanligvis gjort etter en PSG og tar det meste av dagen. Sensorer på hodebunnen, ansiktet og haken brukes til å måle når du er våken eller sover.

Du sitter stille på en seng i en komfortabel posisjon og se rett frem. Da har du bare prøve å holde seg våken for en periode.

En MWT inkluderer vanligvis fire forsøk som varer ca 40 minutter hver. Hvis du sovner, vil teknikeren vekke deg etter ca 90 sekunder. Det er vanligvis to-timers pauser mellom studiene. I løpet av disse pausene, kan du lese, se på TV, etc.

Hvis du blir testet som en forutsetning for et transport- eller sikkerhetsrelatert jobb, trenger du kanskje en narkotika-screening test før en MWT.

Hvis du har en hjemme-basert bærbar monitor test, må du sette opp utstyret hjemme før du går i dvale. Når du plukker opp utstyret på søvn senteret eller legens kontor, noen vil fortelle deg hvordan du bruker den.

Du trenger ikke å gå til en søvn senter for denne testen. En actigraph er en liten enhet som vanligvis brukes som et armbåndsur. Du kan gå om din normale rutine mens du bærer den. Du fjerner den mens du bader eller svømmer.

Den actigraph måler din sove-våkne atferd over 3 til 7 dager og netter. Resultater gi legen din en bedre idé om dine søvnvaner, for eksempel når du sover eller lur og om lysene er på mens du sover.

Du kan bli bedt om å holde en søvn dagbok mens du bærer en actigraph.

Søvnforstyrrelser og lite søvn: bedre helse gjennom forskning

Under en hjemme-baserte bærbare Monitor Test

under Actigraphy

Relatert Director Budskap