hva du kan forvente under carotis ultralyd

Carotis ultralyd vanligvis gjøres i et legekontor eller sykehus. Testen er smertefri og ofte tar ikke mer enn 30 minutter.

Den ultralyd maskin inkluderer en datamaskin, en skjerm, og en svinger. Svingeren er en håndholdt enhet som sender og mottar ultralydbølger.

Du vil ligge på ryggen på en eksamen bordet for testen. Din tekniker eller lege vil sette gel på halsen hvor carotis er plassert. Gelen hjelper ultralydbølgene nå arteriene.

Din tekniker eller lege vil sette svingeren mot forskjellige steder på halsen og flytte den frem og tilbake. Svingeren avgir ultralyd bølger og oppdager sine ekko som de spretter av blodårene og blodceller. Ultralyd bølger kan ikke høres av det menneskelige øret.

Maskinen bruker ekko å lage og spille inn bilder av innsiden av halspulsårene. Disse bildene vanligvis vises i svart og hvitt. Skjermen viser disse levende bilder for legen din å vurdere.

Din carotis ultralyd test kan inkludere en Doppler ultralyd. Doppler ultralyd er en spesiell test som viser bevegelsen av blod gjennom blodårene dine. Blodstrømmen gjennom arteriene vanligvis vises i farger på ultralydbilder.