hva du kan forvente før en blodoverføring

Før en blodoverføring, en tekniker tester blodet for å finne ut hva blodtype du har (det vil si, A, B, AB eller O og Rh-positive eller Rh-negativ). Han eller hun stikk fingeren med en nål for å få noen dråper blod eller trekker blod fra en av dine vener.

Den blodtype brukes i transfusjon må arbeide med din blodtype. Hvis den ikke gjør det, antistoffer (proteiner) i blodet angrepet den nye blod og gjøre deg syk.

Noen mennesker har allergiske reaksjoner selv når blodet gitt virker med sin egen blodtype. For å unngå dette, kan legen forskrive en medisin for å stoppe allergiske reaksjoner. (For mer informasjon, se “Hva er risikoen ved en blodoverføring?”)

Hvis du har allergi eller har hatt en allergisk reaksjon i løpet av en fortid overføring, vil legen gjøre vårt ytterste for å sikre at du er trygg.

De fleste mennesker ikke trenger å endre sine dietter eller aktiviteter før eller etter en blodoverføring. Legen din vil fortelle deg om du trenger å gjøre noen endringer i livsstil før prosedyren.