Hva annet kan jeg gjøre for å få min ra under kontroll?

Nå leser innhold for personer med RA som føler verre i dag. Hvis dette ikke beskrive hvordan du føler deg, gå hit for å finne innhold for deg.

Revmatoid artritt (RA) kan gjøre selv enkle oppgaver utfordrende. Selv når du gjør alt rett, kan du fortsatt har smerter og stivhet noen dager. Behandlingen tar tid og ofte trenger litt finjustering. Det hjelper hvis du spør deg selv disse spørsmålene

Det er viktig å ta medisinen på samme tid hver dag. Dette hjelper deg å holde en konstant, effektivt nivå av medisin i kroppen din. Hoppe doser kan utløse et bluss.

Hvis du nettopp har begynt å ta sykdomsmodifiserende medisin som metotreksat, husk at det kan ta uker eller måneder å føle alle fordelene. Prøv å være tålmodig og gi medisiner en sjanse til å virkelig jobbe.

Hvis du har en urolig mage eller andre bivirkninger, ring legen din. Det er ofte ting du kan gjøre for å lette bivirkninger.

Hvis de pleide å jobbe, og ikke ser ut til å hjelpe lenger, spør legen din om du trenger å gjøre en endring. Noen sykdomsmodifiserende midler kan bli mindre effektiv med tiden.

Legen din kan foreslå en annen resept eller legge til en annen type narkotika, for eksempel en “biologisk” narkotika, til behandlingen.

Medisiner som brukes til å behandle RA kan svekke kroppens immunsystem. Dette bidrar til å forsinke sykdommen, men det kan gjøre infeksjoner mer sannsynlig, så vel som lever- og nyreproblemer.

Du trenger regelmessige kontroller og blodprøver for å se på hvordan RA påvirker kroppen din. Disse testene hjelper legen din redusere bivirkninger av medisiner og vite om din behandling må justeres.

Studier viser at meditasjon og biofeedback lavere smerte for noen mennesker og hjelpe dem å håndtere det bedre. Massasje kan bidra til å minske din smerte og stivhet og lindre stress. Akupunktur har også vist seg å dempe smerter i andre forhold, selv om det ikke er godt undersøkt for RA. Disse metodene kan ikke fungere for alle, og det er en god idé å snakke med legen din først, spesielt hvis du ønsker å ta noen urter eller kosttilskudd, fordi noen kan påvirke dine medisiner.

Topp matvarer for å hjelpe deg å leve godt med RA.

Du \ ‘ll finne tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på RA.

Behandlingen ser ut til å fungere bra. Husk å trene regelmessig, spise et sunt kosthold, få nok søvn, og ta medisinen. Kombinert vil disse tingene bidra til å kontrollere RA.

Hvis du ofte har mindre enn 15 minutter av morgenstivhet, kan du selv spørre legen din om han ønsker å justere dosen din. Ikke slutt å ta medisinen eller redusere dosen på egen hånd, though.

Det er flott at du ikke har mye morgenstivhet. Du kan fortsatt ønsker å snakke med legen din om behandlingen. Selv om RA er ikke aktiv, noen ganger må du kanskje ta en medisin for å hindre fremtidige leddskader eller for å unngå flares.

Husk å trene regelmessig, spise et sunt kosthold, og få nok søvn. Ta vare på deg selv kan bidra til å holde RA under kontroll.

Snakk med legen din om behandlingen. Hvis du ofte har mer enn 15 minutter av morgenstivhet, kan du og legen din prøve andre medisiner eller justere dosen din.

Å ha RA betyr ikke at du trenger å sette opp med morgenstivhet og leddsmerter. En kombinasjon av medisiner, regelmessig mosjon, spise et sunt kosthold, få nok søvn, og fysioterapi, hvis det er nødvendig, kan bidra til å bringe din RA under kontroll. Fortsette å arbeide med legen din for å få flere feel-good dager.

Spør legen din om riktig behandling plan for deg. Hvis du ofte har morgenstivhet og smertefulle ledd, kan medisiner redusere eller hindre mer leddskader. Som alle medisiner, de har fordeler og risiko – snakk med legen din om hva som er fornuftig for deg.

Du kan bidra til å få din RA under kontroll ved å trene regelmessig, spise et sunt kosthold, og få nok søvn. Men hvis det ikke er nok, kan medisiner gjøre mer.

Det er bra at du arbeider med legen din for å finne ut hva som forårsaker dine symptomer. Mange mennesker med RA føles stiv i morgen, men det er bare ett symptom på RA.

Legen vil spørre deg om andre symptomer som hovne, smertefulle ledd på begge sider av kroppen din. Han kan også bestille blodprøver, selv om det er ingen test for å diagnostisere RA.

Hvis du har RA, vil du og legen din lage en behandlingsplan for å stoppe videre leddskader og redusere smerte og stivhet.

Gjør en avtale med legen din. Mange mennesker med RA føles stiv i morgen, men det er bare ett symptom på RA. Du trenger å se en lege for å få riktig diagnose og starte behandling av dine symptomer.

Du kan hjelpe legen med å holde orden på dine symptomer, for eksempel hvor lenge morgenstivhet varer, som ledd er smertefulle eller hovne, hvor alvorlig din smerte er, hvor sliten du er, og eventuelle problemer du har å gjøre dagligdagse oppgaver.

Du finner tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på RA.

KILDER

Medscape, “Revmatoid artritt Klinisk presentasjon”

Academy of Rheumatology, “College of Rheumatology 2008 Anbefalinger for bruk av Nonbiologic og Biologiske sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler i Revmatoid Artritt”

Matt Iseman deler hvordan det er å være en komiker – og en fyr – med RA.

Jobbe i NYC er vanskelig på Sara Nas; hennes smerte er så usynlig for andre.