forståelse GFR

forståelse GFR

Hvis du har en

En GFR på 60 eller høyere er i normalområdet .; En GFR under 60 kan bety at du har nyresykdom .; En GFR på 15 eller lavere, kan bety nyresvikt.

Det er viktig å vite din GFR hvis du er i faresonen for nyresykdom. En urin test vil også bli brukt til å sjekke nyrene.

GFR er rapportert som et tall.

Du kan ikke heve GFR, men du kan prøve å holde den fra å gå lavere. Lær mer om hva du kan gjøre for å holde nyrene friske.

En merknad om å beregne GFR

Illustrasjonen nedenfor kan hjelpe deg å forstå betydningen av GFR resultat. Husk at denne informasjonen ikke bør ta plassen til å snakke med helsepersonell.

legemidler du bør ta; medisiner for å holde seg borte fra; endringer i kostholdet ditt; andre endringer i livsstil; om din nyresykdom er sannsynlig å bli verre; metoder for behandling av nyresvikt, og; hvis du skal begynne å forberede for dialyse.

GFR på 60 eller høyere *: nyrefunksjonen er i normalområdet. Spør din leverandør når GFR bør sjekkes på nytt. Du trenger fortsatt å få urinen sjekket for nyreskader.

GFR under 60: Dette kan bety nyresykdom. Snakk med din leverandør om behandling for å holde nyre helse på dette nivået. Spør om

GFR på 15 eller lavere: Dette er vanligvis referert til som nyresvikt. De fleste mennesker på dette punktet kan trenge dialyse eller nyretransplantasjon. Snakk med din leverandør om behandlingstilbud.

Dersom laboratoriet ikke listen din GFR, kan leverandøren få det ved å skrive inn serumkreatinin resultat i våre GFR kalkulatorer. Hvis du har din serumkreatinin resultat og velger å beregne GFR på egen hånd, må du sørge for at du snakker med din leverandør om resultatet.

1 mars 2012