forståelse Bekhterevs sykdom – diagnostikk og behandling

Det er ingen spesifikk test for å diagnostisere ankyloserende spondylitt, men bildedannelse ved røntgen og MR kan vise tegn på betennelse i sakroiliakalledd mellom sacrum (den trekantede ben i den laveste delen av ryggen) og ilium (benet følt på den øvre del av hofte). Noen symptomer kan omfatte

Finn ut mer om ankyloserende spondylitt

Grunnleggende

symptomer

Diagnose og behandling

Du kan også ha anemi. For å utelukke andre årsaker til inflammatorisk leddgikt, tester for revmatoid faktor (et antistoff vanlig i tilfeller av revmatoid artritt) og anti-nukleære antistoffer (vanlig i tilfeller av lupus og andre lignende forhold) kan bestilles, som vanligvis er negativt i Bekhterevs sykdom. Over 95% av kaukasiske personer med Bekhterevs sykdom er positive for HLA-B27 markør.

Hvis du er diagnostisert med Bekhterevs sykdom, er det viktig å søke hjelp fra en fysioterapeut. Regelmessig mosjon og innsats for å opprettholde mobilitet kan gjøre forskjellen mellom å bevare din bevegelse og uavhengighet og bli svekket.

Dype pusteøvelser kan bidra til å holde brystet buret fleksibel. Svømming er en utmerket form for trening for personer med sykdom, fordi det bidrar til å opprettholde riktig forlengelse av ryggraden. For røykere, er det tilrådelig å slutte på grunn av de potensielle pusteproblemer i forbindelse med Bekhterevs sykdom.

God holdning er viktig. Pasienter bør velge stoler, bord og andre arbeidsflater som vil hjelpe dem å unngå slumped eller bøyde positurer. Pasienter oppfordres til å sove på en hard madrass med ryggen rett. Ikke sove på flere puter med nakken bøyd fremover. Liggende med ansiktet ned med armene utvidet er en øvelse for å opprettholde en oppreist holdning.