forståelse alkoholmisbruk – forebygging

Retur til drikke er et stort problem for utvinne alkohol; forebygge dette kan være vanskelig, men det kan støttes av fortsatt terapi, positiv motivasjon, og sterk sosial støtte. Fordi 70% av alkoholikere tilbakefall etter bare psykososial behandling, medisiner er også viktig for å forebygge alkoholmisbruk tilbakefall. Andre måter å hindre tilbakefall omfatte endrede rutiner, akseptere en ny følelse av verdier, og unngå aktiviteter eller folk med tilknytning til drikking vane. For eksempel 90% av alkoholikere røyke. Alkoholikere som slutter å røyke, så vel som drikkevann er mer sannsynlig å oppnå langsiktig avholdenhet – for å si noe om de andre helsefordeler.

Finn ut mer om alkoholmisbruk

Grunnleggende

symptomer

Behandling

Forebygging

Ingen enkelt symptom definerer alkoholisme, men ærlige svar på følgende spørsmål vil hjelpe deg å avgjøre om du er i faresonen

Hvis du svarte ja på ett eller flere spørsmål, kan du ha et alvorlig alkoholproblem. For ditt eget beste, er det på tide å diskutere situasjonen åpent med en lege eller mental helse profesjonell.

Ifølge National Institute on Alcohol Abuse og alkoholisme (Niaa), folk som drikker med måte er mindre sannsynlighet for å utvikle alkoholavhengighet. Niaa definerer ” moderat ” som ikke mer enn 4 drinker i en dag og 14 drinker per uke for menn og ikke mer enn 3 drinker per dag og 7 drinker per uke for kvinner. En drink er definert som 12 unser øl eller en 5-unse glass vin eller 1,5 unser brennevin.

KILDER

Psychiatric Association: Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders fjerde utgave, 2000.

Alcohol Abuse, opphever Psychiatric 2005.

Combs, R. Handbook of Addictive Disorders: En praktisk guide til diagnostisering og behandling, Wiley, 2004.

Littleton, J. Journal of Addiction. 2003.

National Institute on Alcohol Abuse og alkoholisme: ” Moderat & Binge Drinking ” og ” hjelpe pasienter som drikker for mye: En Klinisk veiledning, ” NIH Pub No. 05-3769, 2005.