forstå lus og skabb – det grunnleggende

Lus er små parasitter som lever på mennesker og lever av blod. De sjelden føre til alvorlige medisinske problemer, men de er både irriterende og smittsom. Det finnes tre typer lus som kan leve på mennesker.

Leder lic; (Pediculus humanus capitis) er omtrent på størrelse med et sesamfrø eller 2,1 til 3,3 millimeter lange når voksne. Eggene sine, kalt nits, er knapt synlige hvite eller gule ovaler som festes til håret sjakter. Hodelus er ikke relatert til graden av personlig hygiene. Hodelus er smittsom, spesielt blant skolebarn. De plage anslagsvis 6 millioner til 12 millioner barn i USA hvert år. Flere jenter får hodelus – sannsynligvis fordi jenter har mer fysisk kontakt med hverandre og dele mer personlige artikler (som hatter, klær, kam) som kan overføre hodelus. Hodelus er sjelden blant afrikansk-mange mennesker i verden, muligens fordi akslene av håret har en form som lus kan ikke fatte lett.

Kjønnshår lic; (Pthirus pubis) er gulgrå parasitter som finnes i kjønnshår regionen og overføres ved seksuell kontakt. De er bare 1,1 til 1,8 mm lange og er også kalt krabbe lus, eller krabber, på grunn av sin form og krabbelignende klo-lignende fremre ben som de fester seg til hår. Egg kan knapt sees, disse små hvite partikler feste så fast til håret sjakter at de ikke blir fjernet ved normal vask. Noen ganger skam lice kan finnes i andre deler av kroppen som inneholder grovt hår, slik som armhulene eller brystet.

Body lus (Pediculus humanus corporis) er nesten identisk i utseende med hodelus, men kan være vanskeligere å finne. Voksne vokse til 2,3 til 3,6 mm lange. Når ikke fôring, har de en tendens til å gjemme seg i sømmene av klær og folder av sengetøy. Hvis lus ikke blir behandlet, kan personen utvikle komplikasjoner som huden sår eller bakteriell infeksjon i det berørte området. Body lus kan også spre blod infeksjoner.

Lus lever hell over hele verden, hvor mennesker samles i umiddelbar nærhet, som for eksempel i skolen.

Skabb er en annen smittsom hudsykdom forårsaket av midd skabbmidd var. hominis. Den primære symptom – en utrolig kløende utslett – resultater når den kvinnelige mite Burrows i huden og innskudd egg. Kvinne midd vokse til 0,3 til 0,45 mm lang og er større enn hannene. Lukkede miljøer som sykehjem og barnevernssentre gir ideelle oppvekststeder for denne parasitten, som trenger et menneske vert for å overleve.

KILDE; Hoekelman, R. (redaktør) Primary Care, Mosby, 2001; CDC: “Lice, CDC:” skabb.

Maksimer hudpleie rutine for å se yngre ut nå.

Look Good in Every Phot; Slik Care for Dry, Red Ski; Overraskende måter å redusere rynker; Forvise poser under øynene