forstå liktorn og hard hud – diagnose og behandling

For å finne ut om en vanskelig flekk på huden er en callus eller en vorte, vil legen skrape litt hud av det berørte området.

Vorter blø i et karakteristisk mønster. Hard hud gjør ingen; de bare avslører mer død hud.

Finn ut mer om liktorn og hard hud

Grunnleggende

symptomer

Diagnose og behandling

Forebygging

Vorter er viral og krever spesiell behandling. De fleste calluses er korrigert av en rekke tiltak, blant annet en endring i sko, trimming av hard hud, og noen ganger kirurgi.

De fleste liktorn og hard hud gradvis forsvinne når friksjon eller trykk stopper, selv om legen din kan barbere toppen av en callus å redusere tykkelsen. Riktig plassert moleskin pads kan hjelpe avlaste presset på mais. De fleste fot leger fraråde bruk av over-the-counter salicylic syre mais rettsmidler. Når den brukes på feil måte, kan disse korn “plaster” skape en kjemisk hud brenne i friskt vev rundt mais og forårsake infeksjoner og sår (som er et hull gjennom huden) hos pasienter med diabetes, dårlig sirkulasjon, eller nummenhet i føttene.

Oral antibiotika generelt rydde opp infiserte liktorn, men pus kan måtte tømmes gjennom et lite snitt.

Fuktighetskremer kan myke opp huden og fjerne sprukne hard hud. Påfør fuktighetskrem til callus og dekke området over natten med en plastpose eller en sokk – men bare hvis du får beskjed om å gjøre det av legen din. Deretter forsiktig gni av så mye av callus som du kan med en grov klut eller myk børste. Ved hjelp av en pimpstein første til å gni av død hud fra en callus etter et bad eller dusj og deretter bruke fuktighetskrem kan også være effektivt.

Det er også sterkere kremer som inneholder urea som kan være mer effektive, men ikke bruk disse med mindre anbefalt av legen din. Ikke bry deg med hydrokortison kremer, som bare bidrar med utslett og kløe, og kan ikke være behov for hard hud.

Du kan vurdere kirurgi for å fjerne en plantar callus, men det finnes ingen garantier for at callus ikke vil komme tilbake. En konservativ tilnærming er best i første omgang. Hold føttene tørre og friksjonsfritt. Bruk godt tilpasset sko og bomull sokker, ikke ull eller syntetiske fibre som kan irritere huden.

Hvis en podiatrist eller orthopedist mener ditt korn eller callus er forårsaket av unormal foten struktur, walking bevegelse, eller hofterotasjon, ortopediske innleggssåler eller kirurgi for å korrigere foten misdannelser kan bidra til å rette problemet.

Maksimer hudpleie rutine for å se yngre ut nå.

Look Good in Every Phot; Slik Care for Dry, Red Ski; Overraskende måter å redusere rynker; Forvise poser under øynene