forstå forstuinger og belastninger – diagnose og behandling

Forstuinger og stammer, fra vridde ankler til verkende rygg, er blant de vanligste skadene. En forstuing er en strekk eller rive av leddbånd, de tøffe, fibrøs band av vev som kobler bein til hverandre på en felles. En stamme er en strekking eller riving av muskelvev, vanligvis kalt en trakk muskel.

Har blitt bitt eller stukket og har plutselig elveblest, hevelse i ansiktet, pustevansker, svimmelhet, eller faintin; Hadde en alvorlig allergisk reaksjon på et insektbitt eller stikk før

Behandling av både forstuinger og belastninger fokuserer på kontrollen av den initiale smerte og hevelse, etterfulgt av tilstrekkelig hvile for å tillate helbredelse.

De fleste forstuinger og belastninger gro i to til tre uker. Leger rutinemessig foreskrive RICE behandling – hvile, is, kompresjon, og heving av den skadde kroppsdelen umiddelbart etter skaden.

En forstuet ankel eller kne krever ofte krykker for å holde vekten av leddet for en dag eller to mens det gror. I tilfeller av moderat forstuinger, kan spjelking eller støping være nødvendig. Elastiske bandasjer kan deretter brukes til å redusere hevelse og støtte eller immobilisere den skadde området mens det gror. Skadet ledd kan være hevet over nivået av hjertet for å minimalisere svelling. Å fremskynde helbredelse, kan legen forskrive medisiner som aspirin eller ibuprofen å redusere betennelse og smerte eller anbefale fysioterapi for å øke omfanget av bevegelse og stabilitet i leddet etter den første hevelsen er kontrollert.

KILDE

Mayo Clinic.

Pollen teller, behandling tips, og mye mer.

Det er ingenting å fnyse.