forstå betennelse i mandlene – diagnostikk og behandling

Oral Health Trends

For å sjekke ditt barns mandlene, plasserer forsiktig håndtaket på en skje, hvis mulig, på hans eller hennes tunge og be barnet å si “aaahhh” mens du skinne et lys på baksiden av halsen. Hvis mandlene ser lyse rødt og hovent, se din barnelege eller fastlegen. Ikke insisterer på å gjøre denne eksamen hvis du eller barnet er motvillige.

Du kan ikke overvurdere viktigheten av god munnhygiene – ikke bare for tannhelse, men for din generelle velvære. Faktisk er tannkjøttsykdom en viktig risikofaktor for utvikling av alvorlige helsemessige forhold, herunder hjertesykdom og diabetes; Fra den tiden vi er unge, vi lærte at det å bruke en tannbørste regelmessig er en av de beste måtene å holde våre tenner og tannkjøttet sunt. Men hvilken tannbørste er best; På slutten av 1930-tallet, da tannbørster med nylonbust først ble oppfunnet, forbrukere …

Siden mesteparten av tiden smitte skyldes et virus, og ikke en bakterier, antibiotika ikke rutinemessig nødvendig. For en bakteriell infeksjon som strep, vil legen foreskrive et antibiotikum, vanligvis i 10 dager. Sørg for å gi barnet full cours; hvis ukontrollert, kan strep bakterier forårsake alvorlige tilstander som en byll eller revmatisk feber (en hjertesykdom). Hvis infeksjonen skyldes strep, er smittsom periode over etter de første 24 timene av å bruke antibiotika.

Hvis halsen kulturen er negativ for bakterier, er det sannsynligvis infeksjon forårsaket av et virus og krever bare behandling for lindring av symptomer. For å lette smerter, kan legen også anbefale paracetamol (Paracet) eller ibuprofen (Advil). Ikke gi barnet ditt aspirin, som har vært knyttet til Reyes syndrom, en livstruende tilstand. Gargling tre ganger om dagen med varmt saltvann (1 ts salt i 8 unser varmt vann) kan lindre noe av smerten.

Hvis legen oppdager eller mistenker en abscess, må du kanskje å bli sett av en øre, nese og hals lege (kalt en ØNH eller otolaryngologist) for å bli vurdert for mulig drenering av pus.

Du \ ‘ll finne tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på tannhelse.

Du er for øyeblikket

Kun 18,5% av mange mennesker i verden floss aldri. Du går glipp av en enkel måte å gjøre en stor forskjell i helsen til munnen. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Floss fjerner mat fanget mellom tennene og fjerner filmen av bakterier som danner det før det blir til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Prøv å bruke tanntråd bare en tann for å komme i gang.

Du er en av 31% av mange mennesker i verden som ikke floss daglig. Du går glipp av en enkel måte å gjøre en stor forskjell i helsen til munnen. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Målet for 3 dager!

Du er en av 31% av mange mennesker i verden som ikke floss daglig, men du er godt på vei til å gjøre en positiv innvirkning på tennene og tannkjøttet. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Målet for alle 7 dager!

Kun 50,5% av mange mennesker i verden tanntråd daglig, og bra for deg at du er en av dem! Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Gratulerer med god oral helse vane!

Du finner tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på tannhelse.

KILDER

Dental Association, Healthy People 2010