det jeg trenger å vite om levertransplantasjon

Levertransplantasjon er kirurgi for å fjerne en syk eller skadet leveren og erstatte den med en sunn en fra en annen person, som kalles en donor. Mange har hatt levertransplantasjoner og nå leve et normalt liv.

Det jeg trenger å vite om levertransplantasjon

Hva er levertransplantasjon?

Hva er levertransplantasjon ?; Hva gjør leveren min gjør ?; Hva er tegn og symptomer på leverproblemer ?; Hva er årsakene til at du trenger en levertransplantasjon ?; Hvordan vet jeg om jeg trenger en levertransplantasjon ?; Kan noen med leverproblemer får en transplantasjon ?; Hvor lang tid tar det å få en ny lever ?; Hvor kommer de lever for transplantasjon kommer fra ?; Hva skjer på sykehuset ?; Hva er orgel avvisning ?; Hvordan er orgel avvisning hindres ?; Har anti-avvisning medisiner har bivirkninger ?; Hva er tegn på orgel avvisning ?; Hvilke andre problemer kan ødelegge min nye leveren ?; Hva om leveren transplantasjon fungerer ikke ?; Hvordan tar jeg vare på leveren min etter at jeg forlater sykehuset ?; Kan jeg gå tilbake til mine daglige aktiviteter ?; Poeng å huske;

Leveren bidrar til å bekjempe infeksjoner og renser blodet. Det hjelper også å fordøye mat og lagrer en form for sukker kroppen bruker for energi. Leveren er det største organet i kroppen din.

Noen tegn og symptomer på leverproblemer er

Hva gjør leveren min gjør?

Du kan ikke leve uten en lever som fungerer. Hvis leveren slutter å fungere som det skal, kan det hende du trenger en levertransplantasjon.

gulfarging av hud og det hvite i øynene, en tilstand som kalles gulsott *; trøtt eller svak; miste appetitten; kvalme til magen; gå ned i vekt; miste muskler; kløe; blåmerker eller blør lett; blødning i magen; kaster opp blod; sort avføring; å ha en hoven mage; blir glemsom eller forvirret

langsiktig infeksjon med hepatitt C virus; drikker for mye alkohol over tid; autoimmune leversykdommer; langsiktig infeksjon med hepatitt B-virus; opphoping av fettet i leveren; arvelige leversykdommer

Hos voksne er den vanligste årsaken til at du trenger en levertransplantasjon er skrumplever. Skrumplever kan være forårsaket av mange forskjellige typer sykdommer som ødelegger sunn leverceller og erstatte dem med arrvev.

Noen årsaker til skrumplever er

Kroppens naturlige forsvar, kalt immunsystem, holder deg frisk ved å kjempe mot ting som kan gjøre deg syk, slik som bakterier og virus. Autoimmune leversykdommer oppstår når immunsystemet ikke gjenkjenner leveren som en del av kroppen din og angrep den. Arvelige sykdommer er gått fra foreldre til barn gjennom gener.

plutselig leversvikt, kalles akutt leversvikt, oftest forårsaket av å ta for mye paracetamol (Paracet); leveren kreft som ikke har spredt seg utenfor leveren

Hos barn er den vanligste årsaken til at du trenger en levertransplantasjon er biliær atresi. I biliær atresi, er gallegangene mangler, er skadet eller blokkert. Galle kanaler er rør som har galle fra leveren til galleblæren og tynntarmen. Når gallegangene er blokkert, rygger galle opp i leveren og fører til skrumplever.

ditt hjerte, lunger, nyrer og immunsystem er sterk nok for kirurgi; du er mentalt og følelsesmessig klar til å ha en transplantasjon; du har familiemedlemmer eller venner som kan ta vare på deg før og etter transplantasjonen

Andre grunner til at du trenger en levertransplantasjon inkludere

Levertransplantasjoner kan hjelpe barn og voksne.

Legen din vil avgjøre om du trenger å gå til en levertransplantasjon senter for å bli vurdert av en levertransplantasjon team. Teamet vil omfatte leveren transplantasjon kirurger; lever spesialister, kalt hepatologer; sykepleiere; sosial arbeider; og annet helsepersonell. Den transplantasjon team vil undersøke deg og kjøre blodprøver, røntgenstråler og andre tester for å avgjøre om du vil dra nytte av en transplantasjon.

Hva er tegn og symptomer på leverproblemer?

Den transplantasjon team vil også sjekke for å se om

Selv om du er godkjent for en transplantasjon, kan du velge å ikke ha det. For å hjelpe deg å bestemme, vil transplantasjon team forklare

Under evalueringen, og mens du venter på en transplantasjon, bør du ta vare på helsen din. Legen din vil fortelle deg hva du kan gjøre for å holde seg sterk, mens du venter på en ny lever.

Hver transplantasjon sentrum har regler om hvem som kan ha en levertransplantasjon. Du kan ikke være i stand til å ha en transplantasjon hvis du har

Hvis du trenger en transplantasjon, vil navnet ditt bli plassert på en nasjonal venteliste oppbevares av United Nettverk for orgel Sharing (UNOS). Din blodtype, kroppsstørrelse, og hvor raskt du trenger en ny lever alle spille en rolle i når du vil motta en lever. De med de mest presserende behov for en leveren for å forhindre død er på toppen av listen. Mange må vente lenge for å få en ny lever.

Legen din vil fortelle deg hva du kan gjøre for å holde seg sterk, mens du venter på en ny lever.

For informasjon om den nasjonale venteliste, vennligst kontakt UNOS. Se for mer informasjon seksjonen for kontaktinformasjon.

De fleste lever kommer fra folk som nettopp har dødd. Denne type donor kalles en avdød donor. Noen ganger kan en sunn levende person vil donere en del av hans eller hennes leveren til en pasient, vanligvis et familiemedlem. Denne type donor kalles en levende giver. Begge typer av transplantater har vanligvis gode resultater.

Alle donert lever og levende givere testes før transplantasjon kirurgi. Testingen gjør at donor leveren fungerer som det skal, matcher din blodtype, og er riktig størrelse, så det har best sjanse til å jobbe i kroppen din. Voksne vanligvis motta hele leveren fra en avdød donor. Noen ganger kan bare en del av en hel lever fra en syk donor anvendes for å passe til en mindre person. I noen tilfeller er en lever fra en syk donor delt i to deler. Jo mindre del kan gå til et barn, og en større del kan gå til en voksen.

Hva er årsakene til at du trenger en levertransplantasjon?

Du bør sjekke din helse forsikring for å være sikker på at den dekker en levertransplantasjon og reseptbelagte medisiner. Du vil trenge mange reseptbelagte medisiner etter operasjonen og for resten av livet.

Pasienten utvelgelsesprosessen; drift og utvinning; langsiktige krav til å leve med en levertransplantasjon, som å ta medisiner for resten av livet

kreft utenfor leveren; alvorlig hjerte- eller lungesykdom; en alkohol eller narkotikamisbruk problem; en alvorlig infeksjon; AIDS; problemer med å følge legens anvisninger; ingen støtte system

vektøkning; høyt blodtrykk; høyt kolesterol; diabetes; benskjørhet; nyreskader; hudkreft

en feber; smerte rundt leveren; gulsott; mørk urin; lys avføring

blokkering av blodkar som går inn i eller ut av leveren; skade på gallegangene

Hvordan vet jeg om jeg trenger en levertransplantasjon?

Når en lever er tilgjengelig, vil du trenger for å komme til sykehuset raskt å være forberedt på operasjonen. Hvis din nye leveren er fra en levende donor, vil både du og giveren ha kirurgi på samme tid. Hvis din nye leveren er fra en avdød donor, vil operasjonen starte når den nye leveren ankommer sykehuset.

unngå folk som er syke og rapportere eventuelle sykdommer du har med legen din; spise et sunt kosthold, mosjon, ikke røyke sigaretter, og ikke drikke alkohol; ta reseptbelagte medisiner som anvist; spør legen din før du tar andre legemidler, inkludert de du kan kjøpe uten resept; følge legens instruksjoner om hvordan du kan ta vare på din nye leveren; blodprøver og andre tester som anvist av legen din; bruke solkrem for å forebygge hudkreft og har kreft screening tester anbefalt av legen din

Levertransplantasjon er kirurgi for å fjerne en syk eller skadet leveren og erstatte den med en sunn en fra en annen person, som kalles en donor .; Hvis leveren slutter å fungere som det skal, kan det hende du trenger en levertransplantasjon .; Hos voksne er den vanligste årsaken til at du trenger en levertransplantasjon er skrumplever. Skrumplever kan være forårsaket av mange forskjellige typer sykdommer som ødelegger sunn leverceller og erstatte dem med arrvev. Noen årsaker til skrumplever er langsiktig infeksjon med hepatitt C-viruset, drikker for mye alkohol over tid, og autoimmune og andre leversykdommer .; Hos barn er den vanligste årsaken til at du trenger en levertransplantasjon er biliær atresi. I biliær atresi, er gallegangene i leveren mangler, er skadet eller blokkert. Som et resultat av ryggene galle opp i leveren og fører til cirrhose .; Legen din vil avgjøre om du trenger å gå til en levertransplantasjon senter for å bli vurdert av en levertransplantasjon team. Den transplantasjon team vil undersøke deg og kjøre blodprøver, røntgenstråler, og andre tester for å avgjøre om du ville ha nytte av en transplantasjon .; Personer med den mest presserende behov for en ny lever for å forhindre død er på toppen av den nasjonale venteliste. Mange må vente lenge for å få en ny lever .; De fleste lever kommer fra folk som nettopp har dødd. Denne type donor kalles en avdød donor. Noen transplantasjon involverer levende givere som donerer en del av deres lever, vanligvis til et familiemedlem .; Leveren transplantasjon kirurgi kan ta opptil 12 timer. Du vil bo på sykehuset ca 1 til 2 uker etter operasjonen .; Problemer etter operasjonen kan omfatte blødning, infeksjoner, og avvisning av den nye leveren .; Avslag oppstår når immunsystemet angriper den nye leveren. Etter en transplantasjon, er det vanlig at immunsystemet til å prøve å ødelegge den nye leveren .; Etter en levertransplantasjon, må du ta anti-avvisning medisiner for resten av livet ditt for å holde kroppen avstøter den nye leveren .; Levertransplantasjoner vanligvis fungerer. De fleste er i stand til å vende tilbake til arbeid og andre normale aktiviteter etter en transplantasjon.

Operasjonen kan ta opptil 12 timer. Kirurgen vil fjerne leveren og deretter erstatte den med den donerte leveren.

Du vil bo på sykehuset ca 1 til 2 uker for å være sikker på at din nye leveren din fungerer. Du tar medisiner for å forebygge infeksjoner og avvisning av den nye leveren. Legen din vil sjekke for blødninger, infeksjoner, og lever avvisning. I løpet av denne tiden, vil du lære å ta vare på deg selv når du går hjem og om de medisinene du trenger å ta for å beskytte din nye leveren.

Etter operasjonen, vil du lære å ta vare på deg selv når du går hjem.

Avslag oppstår når immunsystemet angriper den nye leveren. Etter en transplantasjon, er det vanlig at immunsystemet til å prøve å ødelegge den nye leveren.

Kan noen med leverproblemer får en transplantasjon?

For å holde kroppen avstøter det nye leveren, vil du ta anti-avvisning medisiner, også kalt immunsuppressive legemidler. Du må ta anti-avvisning medisiner for resten av livet.

Hvor lang tid tar det å få en ny lever?

Anti-avvisning medisiner kan ha mange alvorlige bivirkninger. Du kan lettere få infeksjoner fordi disse legemidlene svekke immunforsvaret. Andre mulige bivirkninger inkluderer

Hvor kommer de lever for transplantasjon kommer fra?

Legen og transplantasjon team vil se etter og behandle eventuelle bivirkninger.

Hva skjer på sykehuset?

Hvis kroppen din avviser den nye leveren, kan det hende du føler deg sliten, mister appetitten, eller føler deg syk til magen. Andre tegn kan inkludere å ha

Men avvisningen ikke alltid gjør du føler deg syk. Leger vil sjekke blodet ditt for tegn på avvisning. En leverbiopsi er vanligvis nødvendig for å fortelle om kroppen din er å avvise den nye leveren. For en biopsi, tar legen en liten del av leveren for å vise med et mikroskop.

Blodprøver kan hjelpe vise om den nye leveren blir avvist.

Tilbakefall av sykdommen som forårsakes behovet for en transplantasjon kan skade en ny leveren. For eksempel kan den hepatitt C-virus tilbake og skade den nye leveren hos en pasient som hadde hepatitt C før transplantasjon.

Hva er orgel avvisning?

Andre mulige problemer inkluderer

Hvordan er orgel avvisning hindres?

Gjøre anti-avvisning medisiner har bivirkninger?

Hva er tegn på orgel avvisning?

Hvilke andre problemer kan ødelegge min nye leveren?

Levertransplantasjoner vanligvis fungerer. Om 80 til 85 prosent av transplanterte lever fortsatt jobber etter 1 år. Hvis den nye leveren ikke fungerer eller hvis kroppen avviser det, vil din lege og transplantasjon teamet avgjøre om en annen transplantasjon er mulig.

Etter at du forlater sykehuset, vil du se legen din ofte for å være sikker på at din nye leveren fungerer godt. Du vil ha regelmessige blodprøver for å sjekke at den nye leveren ikke blir skadet av avvisning, infeksjoner, eller problemer med blodårer eller gallegangene.

For å hjelpe omsorg for leveren din, må du

Spise et sunt kosthold og å ta medisiner er en del av å ta vare på din nye leveren.

Etter en vellykket levertransplantasjon, de fleste kan gå tilbake til sine normale daglige aktiviteter, og mange kommer tilbake til arbeid. Å få din styrke tilbake kan ta måneder, skjønt, spesielt hvis du var veldig syk før transplantasjon. Legen din vil fortelle deg hvor lenge utvinning perioden vil bli. Sosialarbeidere og støttegrupper kan hjelpe deg tilpasse seg livet med en ny lever.

Arbeid. Etter utvinning, de fleste er i stand til å vende tilbake til arbeid. Legen din vil fortelle deg når du kan gå tilbake til arbeidet.

Kosthold. De fleste kan gå tilbake til å spise som de gjorde før transplantasjon. Noen medisiner foreskrevet etter transplantasjon kan føre til vektøkning, mens andre kan føre til diabetes eller øke kolesterolet. Spise en balansert, fettfattig kosthold kan hjelpe deg med å holde deg frisk.

Trene. De fleste kan være fysisk aktiv etter en levertransplantasjon.

Kjønn. De fleste mennesker kan ha et normalt sexliv etter en levertransplantasjon. For kvinner, unngå graviditet i det første året etter transplantasjon anbefales. Snakk med transplantasjon team om når det er greit å ha sex igjen eller bli gravid etter transplantasjon.

Hvis du har spørsmål, sjekk med legen din.

The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer tens) og andre komponenter av theernment dighetene) driver og støtte forskning på mange sykdommer og tilstander.

Hva er, og de er rett for deg ?; er en del av klinisk forskning og i hjertet av alle medisinske fremskritt. se på nye måter å forebygge, oppdage, eller behandle sykdom. Forskere bruker også å se på andre aspekter av omsorg, som å forbedre livskvaliteten for mennesker med kroniske sykdommer. Finn ut om er riktig for deg.

Hva er åpne ?; som er åpne og rekrutterer kan sees på www.ClinicalTrials.

Denne informasjonen kan inneholde innhold om medisiner og, når det tas som foreskrevet, forholdene de behandler. Når forberedt, dette innholdet inkludert den mest oppdaterte informasjonen er tilgjengelig. For oppdateringer eller for spørsmål om eventuelle medisiner, ta kontakt med USA Food and Drug Administration gratis på 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) eller besøke wwwernment. Rådfør deg med helsepersonell for mer informasjon.

Den U.S.ernment godkjenner ikke favorisere noen bestemt kommersielt produkt eller firma. Handel, er proprietære eller firmanavn som finnes i dette dokumentet brukes bare fordi de anses som nødvendig i sammenheng med den informasjonen som gis. Hvis et produkt ikke er nevnt, ikke utelatelsen ikke bety eller antyde at produktet er utilfredsstillende.

Theernment vil takke; Ann Harper, United Nettverk for orgel Sharing, Michael R. Lucey, MD, University of Wisconsin-Madison, John M. Vierling, MD, Baylor College of Medicine, Houston, Jay H. Hoofnagle, MD, dighetene, Jane Gerber, LCSW- C., University of Maryland Medical System, Ann Payne, MSW, Inova Fairfax Hospital

Hva om levertransplantasjon ikke virker?

Hvordan tar jeg vare på leveren min etter at jeg forlater sykehuset?

may-12

Kan jeg gå tilbake til mine daglige gjøremål?

Poeng å huske

uttale guide