behandlinger for juvenil revmatoid artritt

Denne tilstanden kalles også “JIA”, eller juvenil idiopatisk artritt. ( “Idiopatisk” betyr at årsaken ikke er kjent.)

Legen vil anbefale en behandlingsplan for å lette hevelse, opprettholde full bevegelighet i de berørte ledd, lindrer smerte, og identifisere, behandle og forebygge komplikasjoner. De fleste barn med JRA trenger medisiner og fysioterapi for å nå disse målene.

Steroide anti-inflammatorisk narkotika; NSAID; inkludert ibuprofen og naproxen, og andre reseptbelagte legemidler, er ofte den første typen medisiner som brukes. De fleste leger ikke behandle barn med aspirin, fordi det kan føre til blødningsforstyrrelser, magesyke, leverproblemer, eller Reyes syndrom. Men for noen barn, aspirin i riktig dose, målt ved blodprøver, kan kontrollere JRA symptomer med noen alvorlige bivirkninger.

Sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs) er ofte brukt hvis NSAIDs ikke gir nok lindring. DMARDs kan holde JRA blir verre. Men fordi de tar uker eller måneder for å lindre symptomer, de er ofte tatt med et NSAID. Metotreksat er vanligvis den viktigste DMARD leger foreskrive for JRA.

Kortikosteroider som prednison, kan hjelpe barn med alvorlig JRA. Disse stoffene kan bidra til å stoppe alvorlige symptomer som betennelse i slimhinnen rundt hjertet (perikarditt). Leger kan gi barna disse medisinene for JRA direkte i venen, i ledd, eller ved munnen. Steroider kan hemme et barns normal vekst og kan forårsake andre bivirkninger, for eksempel et rundt ansikt, vektøkning, svekket bein, og en større sjanse for infeksjon.

Biologisk preparater, som er genmodifiserte, kan brukes til barn når andre legemidler ikke fungerer. Leger kan foreskrive dem på egen hånd eller sammen med andre typer medisiner.

JRA behandling Barnets bør omfatte fysioterapi. Det bidrar til å holde musklene sterke, slik at leddene kan bevege seg så godt som mulig.

En physiatrist eller en fysioterapeut kan lage et treningsprogram for barnet ditt. Spesialisten kan også anbefale å bruke splinter og andre enheter for å opprettholde normal bein og felles vekst.