behandling av stadium I og stadium ii prostatakreft

Når du er diagnostisert med prostatakreft på et tidlig stadium, vanligvis stadium I eller II, betyr det at sykdommen ikke har spredt seg utenfor prostata. Det betyr at du har noen gode behandlingstilbud alternativer å velge mellom.

Som kreftdiagnoser går, er prostatakreft ofte en mindre alvorlig. Prostatakreft er ofte saktevoksende og treg til å spre seg. For mange menn er prostatakreft mindre alvorlig enn de andre medisinske tilstander; Av disse grunner, og muligens på grunn av tidligere påvisning av lav grad av prostatakreft, har prostatakreft en av de høyeste overlevelse av alle typer kreft. tar en titt på prostata kreft overlevelse og hva de betyr for deg.

Leger anbefaler vanligvis tre hovedtyper av behandling for prostatakreft i en tidlig fase

Prostatakreft vokser ofte veldig sakte. Du trenger kanskje ikke å behandle det med en gang – eller i det hele tatt – spesielt hvis du er eldre eller har andre helseproblemer.

Vaktsom venter eller aktiv surveillanc; surger; Strålebehandling

For noen menn, behandlinger selv har risiko som er større enn fordelen av å bli kvitt den cancer.Watchful venter kan være et alternativ i dette tilfellet. Det betyr at du og legen din vil se ut etter symptomer og behandle dem hvis de starter. Legen kan gjøre tester fra tid til annen for å se om kreften vokser.

Aktiv overvåking kan være et valg hvis kreften er sannsynlig å vokse veldig sakte, om i det hele tatt, men du vil likevel ønsker å kurere den hvis det blir verre. Legen din vil gjøre tester, inkludert PSA blodprøver og endetarms eksamen, vanligvis ca hver 3-6 måneder for å sjekke om kreft. Du kan også ha en biopsi, da legen din tar et lite stykke vev fra prostata og sjekker den under et mikroskop.

Disse alternativene betyr ikke at du ignorerer kreft. Legen din vil holde et tett øye med helsen å være sikker på at sykdommen ikke skape noen problemer for deg. Hvis den gjør det, vil legen snakke med deg om å starte behandling.

Fordi kreften ikke har spredd seg utover prostata i stadium I eller II, kan kirurgi for å fjerne kjertelen noen ganger kurere sykdommen. De viktigste drifts legene kalles en radikal prostatektomi. Kirurgen vil fjerne hele organet, pluss noen av vevet rundt den.