behandling av aldrende hud: kjemisk peeling, laser resurfacing, og andre alternativer

Mange ting påvirker hvordan huden din alder: gener, daglige vaner, og miljøet.

Ikke sole seg eller gå Solstudioer; Begrense eksponering for solen, spesielt mellom 10 på morgenen og 2 pm; Bruk verneklær – for eksempel en lue med en 2-tommers kant, langermede skjorter, bukser og solbriller med UV 400 objektiver; Ta på solkrem før du går ut i solen for å beskytte huden mot UV-lys. Husk å bruke på nytt lotion hver 2 timer, mer hvis svett eller svømming. Bruk alltid produkter som er SPF (solfaktor) 30 eller høyere. Det er også viktig å velge bredspektrede produkter som gir både UVB og UVA-beskyttelse; Sjekk huden din ofte for tegn på hudkreft. Hvis det er endringer som bekymrer deg, ringe legen med en gang. The Academy of Dermatology antyder at alle skal ha en årlig hud sjekk av lege som en del av en regelmessig fysisk; Hvis huden din er tørr, bruk en luftfukter hjemme, bade med såpe sjeldnere (bruk en fuktighetsgivende kroppsvask i stedet), og bruke en fuktighetskrem. Kontakt legen din hvis bekymringer vedvarer.

Den beste strategien i alle aldre er forebygging.

Opprettholde sunn hud er enkel: Du trenger for å beskytte huden din fra solen.

For tidlige tegn på aldring, behandlinger som bruker retinoider, vitamin C, og alpha hydroxy syrer kan være nok. Kjemisk peeling, dermabrasion eller laser resurfacing kan være et alternativ for moderat til alvorlig ansikts solskader.

Dypere linjer i ansiktet kan behandles med botulinumtoksin eller fyllstoffer, blant annet hyaluronsyre injeksjoner, ditt eget fett, og Gore-Tex implantater.

KILDER

National Institute on Aging: “. Hudpleie og aldring”

Academy of Dermatology: “Moden hud” og “beskyttelse mot photoaging.

FDA.

Flott! Det er alltid nye tips som kan gjøre huden din ser bedre.

Få huden du vil med vår personlige hud evaluator.

10 triks for å se yngre ut.

Spis disse for jevnere, glødende hud.

Disse kjendisene gjør det riktig. 11 stiler som tar årene av.

Finn alternativer for å forbedre en sagging halsen.

7 ingrediensene du trenger for å vite nå.

Hva som virkelig fungerer?