babyens hørsel og kommunikativ utvikling sjekkliste

Snakk med legen din

Babyens hørsel og kommunikativ utvikling sjekkliste

Hvor kan jeg finne mer informasjon om hørsel utvikling?

Noen babyer er født med hørselsproblemer. Andre barn er født med normal hørsel og begynne å ha hørselsproblemer som de blir eldre.

Det er viktig å vite hva du kan forvente som babyen vokser, fordi hørselsproblemer kan forsinke utviklingen av tale, tale og språkkunnskaper. Sjekklisten nedenfor viser gjennomsnittlig alder der de fleste babyer oppnå en rekke tidlige tale- og språkkunnskaper. Vanligvis kan et barn ikke utføre alle elementene i en alderskategori før han eller hun når den øvre alders i aldersgruppe.

Finn ditt barns aldersgruppe i sjekklisten. Sjekk “ja” eller “nei” for hvert element. Når du har fullført sjekkliste, hvis noen av elementene er merket “nei”, viser det til barnets lege. Fortell legen dersom du tror barnet ditt har problemer med å høre.

Hvis du tror barnet ditt kan ha en høring problem, her er noen ting som legen din kan be deg om

Noen ord legen kan bruke er

Voice, tale og språk er de verktøyene vi bruker for å kommunisere med hverandre.

Voice er lyden vi gjøre så luft fra lungene våre er presset mellom stemmebåndene i vår strupehodet, forårsaker dem til å vibrere.

Tale snakker, som er en måte å uttrykke språk. Det innebærer nettopp koordinerte muskel handlinger av tungen, leppene, kjeven, og stemmekanalen for å produsere de gjenkjennelige lydene som utgjør språket.

Språk er et sett med felles regler som tillater folk å uttrykke sine ideer på en meningsfull måte. Språk kan uttrykkes med ord eller ved å skrive ut, signere eller gjøre andre bevegelser, for eksempel blunking eller munnbevegelser.

Den opprettholder en katalog av organisasjoner som gir informasjon om de normale og uordnede prosesser av hørsel, balanse, smak, lukt, stemme, tale og språk.

Bruk nøkkelordene for å hjelpe deg med å søke etter bedrifter som kan svare på spørsmål og gi informasjon om tale og språkutvikling

Informasjon Clearinghouse, en kommunikasjons Avenue, Bethesda, MD 20892-3456, Toll-free Voice: (800) 241-1044, Toll-free TTY: (800) 241-1055, Fax: (301) 770-8977, E-post : nidcdinfo @ nidcdernment

 10-4040, Oppdatert september 2010